Bijzondere bijstand

Heeft u bijzondere kosten die u niet kunt betalen? Dan kunt u misschien extra geld krijgen van de gemeente. Dit heet bijzondere bijstand. Bijzondere bijstand vraagt u online aan in het burgerportaal. Het burgerportaal is het digitale loket van de gemeente Almelo voor sociale zaken. Binnen dit burgerportaal krijgt u ook het antwoord op uw aanvraag.

Let op: de periode waarover u achteraf bijzondere bijstand kan aanvragen is vanaf 16 december 3 maanden. Dat was eerst 1 maand. 

  • De kosten moeten bijzonder zijn: het moeten kosten zijn die niet iedereen maakt of kosten die u door bijzondere omstandigheden moet maken.
  • De kosten moeten onverwacht en echt nodig zijn. 
  • De kosten worden nergens anders vergoed. 
  • U heeft niet genoeg inkomen of eigen geld om de kosten te betalen.

U kunt bijzondere bijstand aanvragen als u de kosten niet zelf kunt betalen. Omdat u te weinig eigen geld heeft en een te laag inkomen. Het maakt niet uit welk inkomen u heeft. Bijvoorbeeld een bijstandsuitkering, een andere uitkering, pensioen of inkomsten uit werk.

Misschien moet u een deel van de kosten zelf betalen. Dat hangt af van hoeveel geld u heeft.

Meer informatie

Bel Sociale Zaken via (0546) 54 17 89.

Bent u bewindvoerder en wilt u voor uw cliรซnt bijzonder bijstand aanvragen? Aanvragen kan online via eHerkenning.

eHerkenning is DigiD voor bedrijven en ondernemers. Kijk op eherkenning.nl voor een stappenplan voor het aanvragen van een eHerkenningsmiddel.