Nieuwsoverzicht

Almelo investeert fors in vernieuwing onderwijshuisvesting

Almelo wil in lijn met de ontwikkeling van de stad komende jaren een flink aantal schoolgebouwen vernieuwen of renoveren. Het college van b en w heeft met partners een Integraal Huisvestingsplan opgesteld. "Met goede huisvesting investeren we in de kwaliteit van onderwijs en in een kansrijke toekomst voor alle kinderen in Almelo", aldus wethouder Onderwijs Eugรจne van Mierlo.

IVN overhandigt rapport Weidebeekjuffer

De gemeente Almelo heeft in 2017 de weidebeekjuffer geadopteerd. De aanwezigheid van de weidebeekjuffer is een indicatie voor een goede biodiversiteit en waterkwaliteit.

Almelo herdenkt oorlogsslachtoffers

Op zaterdag 4 mei zijn alle burgers en militairen herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties, zijn omgekomen. Naast de officiรซle herdenking op het Wethouder E. van Dronkelaarplein waren er herdenkingen in Aadorp en Bornerbroek.

Almelo start campagne tegen steekwapens onder jongeren

Het toenemend steekwapenbezit รฉn -gebruik onder jongeren baart landelijk zorgen. Samen met onder meer welzijnsorganisatie Avedan, politie, Almelose scholen en jeugdboa's start de gemeente Almelo de campagne YouChoose om het steekwapenbezit onder jongeren terug te dringen.

Indiase ambassadeur brengt werkbezoek aan Almelo

De ambassadeur van India in het Koninkrijk der Nederlanden, mevrouw Reenat Sandhu, bracht donderdag 11 april een bezoek aan Almelo. Het werkbezoek stond in het teken van de stedelijke ontwikkeling van Almelo, het bedrijfsleven en de rol van onze stad in de regio.

Almelo krijgt een Geboortebos

In samenwerking met Stichting Nationale Boomfeestdag, gaat de gemeente Almelo een bijzonder bos realiseren: het Geboortebos. Hier kunnen ouders, verzorgers, grootouders en andere belangstellenden een boom planten voor hun (klein)kind.

Renovatiedeal Twente: minder energiearmoede door versnelling verduurzaming

De gemeenten Almelo, Enschede en Hengelo gaan samen aan de slag om energiearmoede terug te dringen. Hiervoor hebben zij woensdag 20 maart de intentieovereenkomst Renovatiedeal Twente ondertekend, samen met zes stedelijke woningbouwcorporaties en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.

Almelo Buurt Samen van start!

Almelo Buurt Samen is dรฉ plek waar inwoners een idee voor hun buurt werkelijkheid kunnen laten worden. Het werkt als volgt: inwoners die een idee hebben om hun buurt mooier, leuker en beter te maken, melden deze aan op almelobuurtsamen.nl. Eind mei valt er bij huishoudens uit de wijken Windmolenbroek en Sluitersveld een waardebon van โ‚ฌ7,50 op de mat die gedoneerd kan worden aan het favoriete initiatief. Als er genoeg geld is verzameld kan het initiatief uitgevoerd worden.

Nieuwsarchief

Oudere nieuwsberichten verwijderen we van deze website. U kunt ze wel terugvinden in het archief via Archiefweb . Gebruik hierbij de kalenderfunctie en/of gebruik de zoekfunctie van Archiefweb (deze vindt u onder de kalender).

RSS feed