U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Bijzondere bijstand

Heeft u bijzondere kosten die u niet kunt betalen? Dan kunt u misschien extra geld krijgen van de gemeente. Dit heet bijzondere bijstand. Bijzondere bijstand vraagt u online aan in het burgerportaal. Het burgerportaal is het digitale loket van de gemeente Almelo voor sociale zaken. Binnen dit burgerportaal krijgt u ook het antwoord op uw aanvraag.

Let op: De periode waarover u achteraf bijzondere bijstand kan aanvragen is 1 maand. Dit was 1 jaar.

Aanvragen

Wat u moet weten

  • De kosten moeten bijzonder zijn: het moeten kosten zijn die niet iedereen maakt of kosten die u door bijzondere omstandigheden moet maken.
  • De kosten moeten echt noodzakelijk zijn. Soms vragen wij aan een arts of andere deskundige of de kosten inderdaad nodig zijn.
  • De kosten worden nergens anders vergoed. Als u kosten hebt die uw verzekering vergoedt, krijgt u geen bijzondere bijstand.

Voor wie is bijzondere bijstand?

Het ligt eraan wat u zelf kunt betalen. De gemeente kijkt naar uw inkomen en hoeveel vermogen u hebt. U hoeft geen bijstandsuitkering te hebben om bijzondere bijstand te kunnen krijgen. Ook met een andere uitkering, een laag pensioen of een laag salaris kunt u soms bijzondere bijstand krijgen.

Meer informatie

Bel sociale zaken (0546) 54 17 89.

Beoordeel deze pagina