Wmo

Wat u moet weten

  • U kunt iemand meenemen naar uw gesprek met de gemeente. Heeft u niemand in uw omgeving die u kan helpen, dan kunt u iemand van Almelo Sociaal vragen. De cliĆ«ntondersteuning van Almelo Sociaal is onafhankelijk en gratis. Bel Almelo Sociaal op (0546) 45 69 09.
  • Bent u 18 jaar of ouder, dan betaalt u voor de voorziening een eigen bijdrage. Hoeveel u betaalt, hangt af van uw eigen situatie en van de voorziening die u krijgt
  • De website ikhebeenvraagalmelo.nl geeft antwoord op vragen over zorg en gezondheid

Woningaanpassingen

Om langer zelfstandig te blijven wonen, is het soms nodig om de woning aan te passen of om te verhuizen. Wij leggen u uit wat dit inhoudt en wat de mogelijkheden zijn. Maak zelf online een afspraak voor woningaanpassingen.

Vervoer en mobiliteit

Met vervoer en mobiliteit bedoelen we de mate waarin u nog kunt lopen en bewegen. Maar ook of u nog kunt fietsen, autorijden en met de bus of de trein kunt reizen. Er zijn allerlei oplossingen mogelijk, als dit niet meer zo makkelijk gaat. Wij leggen u uit wat dit inhoudt en wat de mogelijkheden zijn. Maak zelf online een afspraak voor vervoer en mobiliteit.

Begeleiding

Zijn er problemen in het gezin, is uw mantelzorger overbelast, is er sprake van eenzaamheid en niet meer zelfstandig kunnen meedoen, dan kan de wijkcoach u verder helpen. Wij leggen u uit wat dit inhoudt en wat de mogelijkheden zijn. Maak zelf online een afspraak voor begeleiding.