Wmo

Wat u moet weten

  • U kunt iemand meenemen naar uw gesprek met de gemeente. Heeft u niemand in uw omgeving die u kan helpen, dan kunt u iemand van Almelo Sociaal vragen. De cliëntondersteuning van Almelo Sociaal is onafhankelijk en gratis. Bel Almelo Sociaal op (0546) 45 69 09
  • Bent u 18 jaar of ouder, dan betaalt u voor de voorziening een eigen bijdrage. Hoeveel u betaalt, hangt af van uw eigen situatie en van de voorziening die u krijgt
  • De website ikhebeenvraagalmelo.nl geeft antwoord op vragen over zorg en gezondheid

Huishoudelijke ondersteuning

Kunt u uw huishouden niet goed doen? Vraag bekenden zoals familie, vrienden of buren om hulp. Is er niemand die u kan helpen? Dan zijn er organisaties in uw buurt die kunnen helpen. Kijk hiervoor op Hulp in en om het huis.
Is er geen organisatie die u kan helpen? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen met u naar een mogelijke oplossing. Maak zelf online een afspraak voor huishoudelijke ondersteuning.

Woningaanpassingen

Om langer zelfstandig te blijven wonen, is het soms nodig om de woning aan te passen of om te verhuizen. Wij leggen u uit wat dit betekent en wat de mogelijkheden zijn. Maak zelf online een afspraak voor woningaanpassingen.

Verplaatsen in en om het huis

Hoe goed u nog kunt lopen, fietsen, autorijden of reizen met de bus of de trein? Heeft u hulp nodig om ergens te komen? Of wilt u meer weten over de Regiotaxi Twente? Maak online een afspraak voor mobiel blijven en vervoer.

Begeleiding

Zijn er problemen in het gezin, is uw mantelzorger overbelast, bent u eenzaamheid en kunt u niet meer goed meedoen, dan kan de wijkcoach u verder helpen. Wij leggen u uit wat dit betekent en wat de mogelijkheden zijn. Maak zelf online een afspraak voor begeleiding.

Beschermd wonen en maatschappelijke opvang

Kunt u, of iemand in uw omgeving, door psychische problemen tijdelijk niet meer zelfstandig wonen? En is begeleiding thuis niet meer voldoende? Dan komt u misschien in aanmerking voor beschermd wonen. 
Heeft u veel problemen en dreigt u dakloos te worden? Dan kunt u misschien terecht in de maatschappelijke opvang. Wilt u meer weten over beschermd wonen of maatschappelijke opvang? Neem dan contact op met Cimot Almelo.

Zorgfraude melden

We willen dat zorggeld terecht komt bij mensen die zorg nodig hebben. Vermoedt u fraude met pgb’s of denkt u dat een zorgaanbieder, budgethouder of zorgvrager de regels overtreedt? U kunt helpen bij de bestrijding van fraude en misstanden in de zorg. Geef uw informatie over (vermoedens van) fraude in de zorg aan ons door. Dat kan per mail via fraudemeldingen@srtwente.nl. Of stuur een brief naar:

Gemeente Almelo
t.a.v. toezichthouders Wmo
Postbus 5100
7600 GC Almelo

 

Beoordeel deze pagina