Uittreksel basisregistratie personen (BRP)

Een uittreksel BRP is een officiële verklaring dat u in de gemeente Almelo ingeschreven staat. Op het uittreksel staat uw naam, adres, geboorteplaats en -datum. U kunt er ook andere gegevens op laten zetten. Bijvoorbeeld vorige woonadressen of uw nationaliteit. Een uittreksel BRP vraagt u online aan. U ontvangt het binnen enkele dagen.

  • U kunt een uittreksel BRP nodig hebben als u zich wilt inschrijven voor een woning of als u uw auto wilt overschrijven.
  • Het uittreksel BRP kunt u aanvragen voor uzelf, voor uw (meerderjarige) kind of voor iemand anders die u heeft gemachtigd.
  • Hebt u een bewijs nodig van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding? Vraag dan een uittreksel burgerlijke stand aan.
  • U kunt ook iemand machtigen om een uittreksel BRP aan te vragen. Daarvoor vult u een machtigingsformulier in. De persoon die u gemachtigd heeft moet ook een kopie van uw legitimatiebewijs meenemen naar het stadhuis. De machtiging mag niet ouder zijn dan 3 maanden.

Machtigingsformulier:

Document
machtigingsformulier.pdf (66.82 kB)

Als u het uittreksel BRP in het stadhuis aanvraagt, neemt u mee:

  • Uw identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)
  • Vraagt u het uittreksel voor iemand anders aan? Neem dan ook de schriftelijke machtiging en een identiteitsbewijs van diegene mee.
  • Uw bankpas. U betaalt gelijk bij de aanvraag.

Afspraak maken

Voor het aanvragen in het stadhuis, maakt u eerst online een afspraak.

ProductPrijs 2024
Uittreksel BRP via online aanvraag *€ 17,30
Uittreksel BRP via aanvraag aan de balie€ 23,80

* Als u online aanvraagt maar niet online betaalt of het uittreksel toch bij de balie wilt ophalen, dan betaalt u voor een balie-aanvraag.