Uitkering aanvragen

Voor u een bijstandsuitkering aanvraagt, moet u zich altijd eerst inschrijven bij Werk.nl, de website van het UWV. Daarna kunt u een uitkering aanvragen bij de gemeente.

Eerst schrijft u zich in bij werk.nl Na uw inschrijving vult u online een vragenlijst in. Hier maakt u ook direct een afspraak met een medewerker van het Werkplein. Hiervoor heeft u DigiD of een Europees erkend inlogmiddel nodig.

Nadat u zich heeft ingeschreven bij werk.nl kunt u een uitkering aanvragen bij de gemeente. Hiervoor kunt u een afspraak maken via onderstaande link. 

Als een online afspraak maken niet lukt, kunt u ons bellen via (0546) 54 11 11.

U heeft recht op een bijstandsuitkering als u te weinig inkomen heeft. Daarbij heeft u geen recht op een andere uitkering en heeft u ook geen andere mogelijkheden om een inkomen te verdienen. Verder zijn er nog wat algemene voorwaarden waar u aan moet voldoen.

De datum waarop u meldt dat u een uitkering wilt aanvragen, is de dag waarop de uitkering kan ingaan. De uitkering kan dus niet ingaan op een eerdere datum. Schrijf u daarom direct in op werk.nl en maak online een afspraak met de gemeente als u een bijstandsuitkering wilt aanvragen.