Privacyverklaring

Gemeente Almelo hecht veel waarde aan een zorgvuldige en vertrouwelijke verwerking van uw persoonsgegevens. In deze privacyverklaring leest u hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens en welke rechten u heeft op het gebied van privacy.

Verwerking van persoonsgegevens

Wij verwerken uw persoonsgegevens als u gebruikmaakt van onze diensten of producten, voor het uitvoeren van onze publiekrechtelijke taken en als wij hiertoe wettelijk zijn verplicht. Wij hebben een actueel register van verwerkingen, waarin staat welke persoonsgegevens wij verwerken voor welk doel.

Bewaartermijn en beveiliging

Wij bewaren uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig of wettelijk vereist is en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang en andere ongewenste handelingen met persoonsgegevens tegen te gaan.

Delen met anderen

Wij delen uw gegevens alleen met anderen als dit nodig is voor het doel waarvoor de gegevens zijn verzameld. Wij blijven verantwoordelijk voor deze verwerkingen en sluiten verwerkersovereenkomsten met organisaties die uw gegevens voor ons verwerken.

Uw privacyrechten

Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens kunt u lezen welke privacyrechten u heeft.

Wilt u gebruik maken van het recht op inzage? Gebruik dan hiervoor het online formulier (via DigiD). Het is belangrijk dat u kunt aantonen dat de gegevens die u wilt inzien daadwerkelijk van u zijn. Daarom moet u zich bij het ophalen van de gegevens kunnen legitimeren.

U mag alleen uw eigen persoonsgegevens inzien en die van minderjarige kind(eren) waarvan u de gezagvoerder bent. In uitzonderlijke gevallen kunnen wij uw inzageverzoek weigeren.

Contactgegevens

Heeft u een vraag of klacht over het gebruik van uw persoonsgegevens? Neem dan contact op met de Functionaris Gegevensbescherming van de gemeente Almelo via (0546) 54 11 11 of fg@almelo.nl.

Zie ook