Subsidies of financiële steun ondernemers

Heeft u als ondernemer (tijdelijk) financiële hulp nodig? Dan zijn de mogelijkheden voor ondersteuning afhankelijk van uw situatie. Bijvoorbeeld een microkrediet of een aanvulling op uw inkomen. Ook zijn er waardebonnen waarmee u kennis kunt inkopen.

 

  • De Regionale Organisatie Zelfstandigen (ROZ) biedt advies, begeleiding, coaching, training, financiering en schuldhulpverlening aan ondernemers en starters.
  • Het Kennispark Twente van de Regio Twente geeft kredieten en vouchers aan Twentse midden- of kleinbedrijven die hulp nodig hebben bij innovatie.
  • Het Ondernemersplein van de landelijke overheid geeft u tips en hulp bij subsidieaanvragen.
  • Stichting Start je winkel in Almelo ondersteunt en adviseert u bij het starten van uw eerste onderneming in Almelo.
  • Het Innovatiekrediet stelt u als ondernemer in staat ideeën om te zetten in rendabele producten of diensten.
  • Een MIT-kennisvoucher is een waardebon waarmee een mkb-ondernemer een instelling kan inschakelen om kennis te kopen.
  • Qredits is een landelijke organisatie die financiering tot € 250.000, persoonlijke coaching en andere hulp aanbiedt voor startende en bestaande ondernemers.
  • Provincie Overijssel biedt informatie over of subsidie voor energiebesparende maatregelen. Bekijk hier de lijst met alle subsidiemogelijkheden.

Persoonlijke afspraak

U kunt ook een afspraak maken met een medewerker van het ondernemersloket.

Bijstand voor zelfstandigen

Heeft u een bedrijf? En heeft u tijdelijk extra geld nodig om bijvoorbeeld uw bedrijf te redden of uw gezin te onderhouden? U kunt een beroep doen op de bijstand voor zelfstandigen. Dit heet een Bbz-uitkering (Besluit bijstandverlening zelfstandigen). Er zijn twee soorten van bijstand:

  • Een rentedragende lening (bedrijfskapitaal)
  • Een periodieke uitkering op bijstandsniveau voor maximaal 12 maanden. De gemeente kan dit met maximaal 24 maanden verlengen. U betaalt meestal geen rente

Meer informatie over bijstand voor zelfstandigen (Bbz). De ROZ voert de Bbz uit voor de gemeente Almelo.

Schuldhulpverlening voor ondernemers

ROZ biedt ook gespecialiseerde schuldhulpverlening in opdracht van de gemeente Almelo wanneer uw onderneming ernstige financiële problemen heeft. De adviseurs begeleiden u bij het afwikkelen van de schulden. Zij helpen de oorzaken in kaart te brengen, proberen regelingen te treffen met schuldeisers en een faillissement te voorkomen. Samen met u zoeken zij naar oplossingen.

Neem voor meer informatie en advies contact op met het ROZ via (074) 241 51 00 of www.rozgroep.nl.

Let op: wilt u uw schulden liever zelf regelen? www.zelfjeschuldenregelen.nibud.nl