Informatieverzoek (Woo)

In deze wet staat dat iedereen recht heeft op openbare informatie van de overheid. Bent u op zoek naar informatie? Zoals bijvoorbeeld over uw buurt, subsidies of een project? Dan kunt u dit vinden via de gemeente.

Veel informatie is openbaar beschikbaar, hierin kunt u zelf zoeken. De openbaarmakingen van de Woo vindt u hier:

Overige openbare informatie vindt u hier:

Wanneer u hulp nodig heeft bij het vinden van informatie kan iemand u helpen. Dit is de Woo-contactpersoon: Arjan Lindeboom van de gemeente Almelo. Bel (0546) 54 11 11 en vraag naar de Woo-contactpersoon of mail naar gemeente@almelo.nl

Als de informatie nog niet openbaar is gemaakt, kunt u een aanvraag doen om deze openbaar te maken. U doet dan een Woo-verzoek. Dit kan via onderstaande link.

De Wet open overheid moet de overheid opener maken. Informatie van de overheid moet voor iedereen makkelijk leesbaar en goed vindbaar zijn. De Woo regelt dus uw recht op informatie van de overheid. In de Woo staan 11 soorten, zoals: wetten en regels, organisatiestukken, raadsstukken en jaarplannen. Sommige soorten worden nu al openbaar gemaakt door de gemeente Almelo. Denk aan vergaderstukken van de gemeenteraad. Bekendmaken van informatie gaat in fases.