Parkeren in Almelo

Wilt u op straat parkeren in Almelo? In het centrum moet u daarvoor betalen. Daarbuiten zijn blauwe zones, hier kun je maximaal 1 uur parkeren. En gebieden waar u onbeperkt gratis kunt parkeren.

Centrum

 • U kunt een parkeervergunning krijgen als u in de binnenstad woont of een bedrijf in de binnenstad heeft. Voor nieuwe woningen in het centrum kunnen andere regels gelden. U kunt ons bellen voor meer informatie daarover (0546) 54 11 11.
 • Bezoekt u bewoners van de binnenstad, dan kunt u gebruik maken van de bezoekersregeling.
 • Bezoekt u het centrum, dan kunt u via parkeerautomaten op straat betalen. Er is een starttarief van € 0,33. Tarief 1e half uur: € 0,84. Tarief 2e half uur: € 1,35. Daarna: € 2,70. Dit is op maandag t/m zaterdag 09.00 - 18.00 uur en donderdag tot 21.00 uur. Bij de meter staat hoe lang u daar mag parkeren. Op zondag hoeft u niet te betalen, ook niet op koopzondagen en feestdagen. In de parkeergarages in het centrum parkeert u goedkoper: daar betaalt u € 2 voor het 1e en 2e uur en € 1 voor het 3e en 4e uur met een maximum dagtarief van € 6.

Langparkeerterreinen

Op de langparkeerterreinen kunt u de hele dag staan. U betaalt dan het dagtarief van € 6,00. Wilt u hier korter staan dan betaalt u dezelfde tarieven als op straat.

Blauwe zone

Woont u in een bewonersgebied met blauwe zone of heeft u er een bedrijf? Dan kunt u voor de blauwe zone een parkeerontheffing aanvragen. In de blauwe zone mag u met de parkeerschijf 1 uur gratis parkeren. Dit geldt van maandag tot en met zaterdag 09.00 - 18.00 uur en op donderdag tot 21.00 uur. Op zondag hoeft u geen schijf te zetten, ook niet op koopzondagen en feestdagen.

In het horecagebied gelden afwijkende tijden. Daar moet op maandag tot en met woensdag tussen 09.00 - 18.00 uur de parkeerschijf gezet worden. Vanaf donderdag 09.00 tot en met zondagochtend 07.00 uur. U mag hier maximaal 1 uur parkeren.

Andere wijken

Buiten het centrum en de blauwe zones kunt u op straat gratis parkeren.

Kaart met parkeerplekken

Bekijk hier de parkeerkaart met alle parkeerplekken en garages.

Wanneer u op straat parkeert, kunt u betalen met uw mobiel. U betaalt dan alleen voor de tijd die u echt hebt geparkeerd.

 1. U meldt zich vooraf eenmalig aan bij een aanbieder van een parkeerapplicatie. U kunt dit vinden via zoekmachines (zoals Google). Er zijn verschillende landelijke aanbieders met dekking in Almelo. De keuze is aan u.
 2. Geef de code van de parkeerautomaat door aan de aanbieder van uw keuze door te bellen, sms-en of via de app. Zo start u de parkeertijd.
 3. Bij het wegrijden stopt u de parkeertijd met uw mobiel.
 4. De kosten worden achteraf in rekening gebracht door de aanbieder.

Grote voertuigen (langer dan 6 meter en/of hoger dan 2.40 meter) mogen op maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur binnen de bebouwde kom parkeren. Buiten deze tijden mogen grote voertuigen alleen op deze 6 speciale locaties parkeren:

 • Gemarkeerde locatie op de Van Maasdijkweg.
 • Gemarkeerde locatie op de Parmentierweg.
 • Gemarkeerde locatie op de Dollegoorweg.
 • Gemarkeerde locatie op Twentepoort Oost.
 • Gemarkeerde locatie op de parallelweg langs de Bedrijvenparksingel.
 • Gemarkeerde locatie op de Geysendorfferweg.