U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Parkeren in Almelo

Wat u moet weten

Centrum

U komt in aanmerking voor een parkeervergunning als u in de binnenstad woont of uw bedrijf in de binnenstad gevestigd is. Bezoekt u bewoners van de binnenstad, dan kunt u gebruik maken van de bezoekersregeling. Bezoekt u het centrum, dan kunt u via parkeerautomaten op straat betalen. Er is een starttarief van € 0,33. Tarief 1e half uur: € 0,84. Tarief 2e half uur: € 1,35. Daarna: € 2,70 maandag t/m zaterdag 09.00 - 18.00 uur en donderdag tot 21.00 uur. Bij de meter staat aangegeven hoe lang u daar mag parkeren. Dat is 1, 2 of 4 uur. Op zondag hoeft u niet te betalen, ook niet op koopzondagen en feestdagen.

Langparkeerterreinen

Op de langparkeerterreinen kunt u de hele dag staan. U betaalt dan het dagtarief van € 6,00. Wilt u hier korter staan dan betaalt u dezelfde tarieven als op straat.

Betalen met uw mobiel

Wanneer u op straat parkeert, kunt u betalen met uw mobiel. U betaalt dan alleen voor de tijd die u echt hebt geparkeerd.

  1. U meldt zich vooraf eenmalig aan bij een aanbieder van een parkeerapplicatie, te vinden via zoekmachines. Er zijn verschillende landelijke aanbieders met dekking in Almelo. De keuze is aan u.
  2. Geef de code van de parkeerautomaat door aan de aanbieder van uw keuze door te bellen, sms-en of via de app. Zo start u de parkeertijd.
  3. Bij het wegrijden stopt u de parkeertijd met uw mobiel.
  4. De kosten worden achteraf in rekening gebracht door de aanbieder.

Blauwe zone

Woont u in een bewonersgebied met blauwe zone of heeft u er een bedrijf? Dan kunt u voor de blauwe zone een parkeerontheffing aanvragen. In de blauwe zone mag u met de parkeerschijf 1 uur gratis parkeren. Dit geldt van maandag tot en met zaterdag 09.00 - 18.00 uur en op donderdag tot 21.00 uur. Op zondag hoeft u geen schijf te zetten, ook niet op koopzondagen en feestdagen.

In het horecagebied gelden afwijkende tijden. Daar moet op maandag tot en met woensdag tussen 09.00 - 18.00 uur de parkeerschijf gezet worden. Vanaf donderdag 09.00 tot en met zondagochtend 07.00 uur. U mag hier maximaal 1 uur parkeren.

Andere wijken

Buiten het centrum en de blauwe zones kunt u op straat gratis parkeren.

Voor een totaaloverzicht van de bestaande regels over parkeren in Almelo kunt u een samenvatting opvragen bij sector Stad en Economie. Bereikbaar via: (0546) 54 11 11.

Bekijk hier de parkeerkaart met alle parkeerplekken en garages.

Beoordeel deze pagina
Back to top