Parkeren in Almelo

Wat u moet weten

Centrum

U komt in aanmerking voor een parkeervergunning als u in de binnenstad woont of uw bedrijf in de binnenstad gevestigd is. Bezoekt u bewoners van de binnenstad, dan kunt u gebruik maken van de bezoekersregeling. Bezoekt u het centrum, dan kunt u via parkeerautomaten op straat betalen. Er is een starttarief van € 0,31. Tarief 1e half uur: € 0,79. Tarief 2e half uur: € 1,30. Daarna: € 2,60 maandag t/m zaterdag 09.00 - 18.00 uur en donderdag tot 21.00 uur. Bij de meter staat aangegeven hoe lang u daar mag parkeren. Dat is 1, 2 of 4 uur. Op zondag hoeft u niet te betalen, ook niet op koopzondagen en feestdagen.

Lang parkeerterreinen

Op de langparkeerterreinen kunt u de hele dag staan. U betaalt dan het dagtarief van € 6,00. Wilt u hier korter staan dan betaalt u dezelfde tarieven als op straat.

Betalen met uw mobiel

Wanneer u op straat parkeert, kunt u betalen met uw mobiel. U betaalt dan alleen voor de tijd die u echt hebt geparkeerd.

  1. U meldt zich vooraf eenmalig aan bij een aanbieder van een parkeerapplicatie, te vinden via zoekmachines. Er zijn verschillende landelijke aanbieders met dekking in Almelo. De keuze is aan u
  2. Geef de code van de parkeerautomaat door aan de aanbieder van uw keuze door te bellen, sms-en of via de app. Zo start u de parkeertijd
  3. Bij het wegrijden stopt u de parkeertijd met uw mobiel
  4. De kosten worden achteraf in rekening gebracht door de aanbieder

Blauwe zone

Woont u in een bewonersgebied met blauwe zone of heeft u er een bedrijf? Dan kunt u voor de blauwe zone een parkeerontheffing aanvragen. In de blauwe zone mag u met de parkeerschijf 1 uur gratis parkeren. Dit geldt van maandag tot en met zaterdag 09.00 - 18.00 uur en op donderdag tot 21.00 uur. Op zondag hoeft u geen schijf te zetten, ook niet op koopzondagen en feestdagen.

In het horecagebied gelden afwijkende tijden. Daar moet op maandag tot en met woensdag tussen 09.00 - 18.00 uur de parkeerschijf gezet worden. Vanaf donderdag 09.00 tot en met zondagochtend 07.00 uur. U mag hier maximaal 1 uur parkeren.

Andere wijken

Buiten het centrum en de blauwe zones kunt u op straat gratis parkeren.

Voor een totaaloverzicht van de bestaande regels over parkeren in Almelo kunt u een samenvatting opvragen bij sector Stad en Economie. Bereikbaar via: (0546) 54 11 11.

Beoordeel deze pagina