Langskomen? Maak eerst online een afspraak of bel (0546) 54 11 11.

Uittreksel burgerlijke stand

Heeft u een bewijs nodig van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding? Vraag dan een uittreksel burgerlijke stand aan. U krijgt dan een kopie van de officiële akte.

Uittreksel burgerlijke stand aanvragen

Let op: u vraagt een uittreksel burgerlijke stand aan bij de gemeente waar de akte is geregistreerd. Bent u bijvoorbeeld getrouwd in de gemeente Almelo, dan vraagt u bij de gemeente Almelo het uittreksel aan.

Wat u moet weten

  • Een akte is een officieel document. In zo'n akte heeft de gemeente een belangrijke gebeurtenis in uw leven vastgelegd: een geboorteakte, huwelijksakte, partnerschapsakte, echtscheidingsakte, akte beëindiging partnerschap of overlijdensakte.
  • Het uittreksel is een kopie van de akte.
  • U kunt ook een internationaal uittreksel aanvragen. Dit uittreksel is uitgevoerd in 9 talen. Alle landen accepteren dit uittreksel.
  • Hebt u een bewijs nodig dat u in de gemeente Almelo woont? Vraag dan een uittreksel basisregistratie personen (BRP) aan.
  • U kunt ook iemand machtigen om een akte aan te vragen. Daarvoor vult u een machtigingsformulier in. De persoon die u gemachtigd heeft moet ook een kopie van uw legitimatiebewijs meenemen naar het stadhuis.

pdf Machtigingsformulier (PDF, 78.39 KB)
Publicatiedatum: 
14 jul 2021

Meenemen

Als u het uittreksel burgerlijke stand in het stadhuis aanvraagt, neemt u mee:

  • Uw identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)

  • Vraagt u het uittreksel voor iemand anders aan? Neem dan ook een schriftelijke machtiging en het identiteitsbewijs van die persoon mee.
  • Een bankpas. U betaalt gelijk bij de aanvraag

Let op: een uittreksel burgerlijke stand krijgt u niet gelijk mee. U ontvangt het binnen enkele dagen per post.

Afspraak maken

Als u in het stadhuis een uittreksel wilt aanvragen, maak dan u eerst online een afspraak.

Kosten

Product

Prijs 2021
Uittreksel burgerlijke stand € 14,00
Beoordeel deze pagina
Back to top