Uittreksel burgerlijke stand

Hebt u een bewijs nodig van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding? Vraag dan een uittreksel burgerlijke stand aan. Dan krijgt u een kopie van de officiële akte. Een uittreksel burgerlijke stand vraagt u online aan met DigiD.

Uittreksel burgerlijke stand aanvragen met DigiD

Let op: u vraagt een uittreksel burgerlijke stand aan bij de gemeente waar de akte is geregistreerd. Bent u bijvoorbeeld getrouwd in de gemeente Almelo, dan vraagt u bij de gemeente Almelo het uittreksel aan.

Wat u moet weten

  • Een akte is een officieel document. In zo'n akte heeft de gemeente een belangrijke gebeurtenis in uw leven vastgelegd: een geboorteakte, huwelijksakte, partnerschapsakte, echtscheidingsakte, akte beëindiging partnerschap of overlijdensakte.
  • Het uittreksel is een kopie van de akte
  • U kunt ook een internationaal uittreksel aanvragen. Dit uittreksel is uitgevoerd in 9 talen. Alle landen accepteren dit uittreksel
  • Hebt u een bewijs nodig dat u in de gemeente Almelo woont? Vraag dan een uittreksel basisregistratie personen (BRP) aan

Geen DigiD? Vraag nu aan

Op internet kunt u laten zien wie u bent door in te loggen met uw DigiD. DigiD staat voor Digitale Identiteit. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl. Het duurt 5 dagen voordat u uw DigiD ontvangt.

Meenemen

Als u het uittreksel burgerlijke stand in het stadhuis aanvraagt, neemt u mee:

  • Uw identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)

  • Vraagt u het uittreksel voor iemand anders aan? Neem dan ook een schriftelijke machtiging en het identiteitsbewijs van diegene mee
  • Een bankpas. U betaalt gelijk bij de aanvraag

Let op: een uittreksel burgerlijke stand krijgt u niet gelijk mee. U ontvangt het binnen enkele dagen per post.

Afspraak maken

Bel de gemeente op (0546) 54 11 11 om een afspraak te maken. Met een afspraak bent u sneller geholpen. In de ochtend kunt u zonder afspraak terecht bij de gemeente. Houdt u dan rekening met mogelijk lange wachttijden.

Kosten

Product

  Prijs 2019
Uittreksel burgerlijke stand   € 13, 40
Beoordeel deze pagina