U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Uittreksel basisregistratie personen (BRP)

Een uittreksel BRP is een officiële verklaring dat u in de gemeente Almelo ingeschreven staat. Op het uittreksel staat uw naam, adres, geboorteplaats en -datum. U kunt er ook andere gegevens op laten zetten. Bijvoorbeeld vorige woonadressen of uw nationaliteit. Een uittreksel BRP vraagt u online aan.

Uittreksel BRP aanvragen

Let op! Als u een uittreksel BRP online aanvraagt, ontvangt u het binnen enkele dagen. Heeft u het uittreksel snel nodig? Vraag dan een uittreksel aan in het stadhuis. Bel voor een afspraak (0546) 54 11 11. U kunt het dan na betaling direct meenemen.

Wat u moet weten

  • U kunt een uittreksel BRP nodig hebben als u zich wilt inschrijven voor een woning of als u uw auto wilt overschrijven.
  • Het uittreksel BRP kunt u aanvragen voor uzelf, voor uw (meerderjarige) kind of voor iemand anders die u heeft gemachtigd.
  • Hebt u een bewijs nodig van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding? Vraag dan een uittreksel burgerlijke stand aan.

Meenemen

Als u het uittreksel BRP in het stadhuis aanvraagt, neemt u mee:

  • Uw identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)

  • Vraagt u het uittreksel voor iemand anders aan? Neem dan ook de schriftelijke machtiging en een identiteitsbewijs van diegene mee.
  • Een bankpas. U betaalt gelijk bij de aanvraag

Afspraak maken

Bel de gemeente op (0546) 54 11 11 om een afspraak te maken.

Kosten

Product Prijs 2020 
Uittreksel BRP via online aanvraag € 14,65
Uittreksel BRP via aanvraag aan de balie € 19,90
Beoordeel deze pagina