Subsidies voor activiteiten

Bent u een stichting, vereniging, nv of bv? En wilt u een activiteit organiseren op het gebied van cultuur, maatschappelijk welzijn of voor jongeren? Dan kunt u bij de gemeente subsidie aanvragen. Dit is een bijdrage om deze activiteiten te kunnen doen.

  • U kunt een subsidie aanvragen van minimaal โ‚ฌ 5.000 voor รฉรฉn of meer jaren. Dat is een budgetsubsidie.
  • U kunt een subsidie aanvragen tot maximaal โ‚ฌ 5.000. Dat is een waarderingssubsidie.
  • U kunt een jaarlijkse subsidie aanvragen of een eenmalige subsidie. Dat geldt voor de budgetsubsidie en voor de waarderingssubsidie.
  • Ontvangt u subsidie voor activiteiten? Na afloop van een subsidiejaar dient u de verantwoording in bij de gemeente.

Waarderingssubsidie

Een waarderingssubsidie is een subsidie voor activiteiten tot maximaal โ‚ฌ 5.000. 

Waarderingssubsidie aanvragen

 Andere documenten die u moet aanleveren vanwege een eerder aangevraagde subsidie, kunt u versturen naar subsidie@almelo.nl.

Budgetsubsidie

Een budgetsubsidie is een subsidie van minimaal โ‚ฌ 5.000 voor รฉรฉn of meerdere jaren.

Budgetsubsidie aanvragen

Aanvragen vaststelling budgetsubsidie

Heeft u de activiteiten waarvoor u subsidie krijgt afgerond? Dan moet u die activiteiten verantwoorden. Dit doet via het aanvraagformulier vaststelling budgetsubsidie. Vul het formulier in en stuur naar subsidie@almelo.nl.

 

Uw subsidieaanvraag moet aan de voorwaarden voldoen. De gemeente toetst uw aanvraag hierop en stuurt u een brief met het antwoord op uw subsidieaanvraag. Bij een eenmalige subsidie ontvangt u antwoord binnen 13 weken nadat u de aanvraag heeft ingediend. Bij een jaarlijkse subsidie ontvangt u antwoord vรณรณr 31 december van het jaar waarin u de aanvraag heeft ingediend.

Bekijk hier de voorwaarden