DigiD met ID-check

Houd uw persoonlijke gegevens veilig door een ID-check aan uw DigiD app toe te voegen. Door deze extra check blijven uw gegevens veilig. De gemeente helpt u graag om het makkelijk en snel te regelen.

U heeft uw DigiD nodig om gevoelige informatie online te bekijken of te veranderen. Bijvoorbeeld bij de ziekenhuis, de belastingdienst en bij de gemeente. Met DigiD weten organisaties zeker dat ze met u online contact hebben. Steeds vaker is ook 1 keer een controle (ID-check) van uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart nodig. Op die manier krijgen organisaties nog meer zekerheid en blijven persoonsgegevens beter beschermd. De ID-check werkt via de DigiD app.

U kunt de ID-check zelf toevoegen. Op de website van DigiD staat hoe dit moet. Tijdens het toevoegen moet ook uw identiteitsbewijs met uw telefoon scannen. Dat kan alleen als u een NFC-lezer op uw telefoon heeft. Heeft u geen NFC-lezer op uw telefoon of weet u niet hoe het werkt? Dan helpen wij u graag in het stadhuis. Bij de balie nemen wij alle stappen met u door. U kunt een afspraak maken.

  • Een geldig Nederlands paspoort of Nederlandse ID-kaart (gรฉรฉn rijbewijs).
  • Een smartphone of tablet met de DigiD app geรฏnstalleerd*
  • Uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord (niet vereist)

Verder moet u in een Nederlandse gemeente ingeschreven staan.

* Via de App Store (Apple/ iOS/ iPhone) of de Google Play Store (Android) kunt u de DigiD app downloaden.