Bezoekersregeling parkeren

Woont u in het centrum of in het bewonersgebied met blauwe zone? Dan kunt u voor uw bezoek een bezoekersregeling treffen. Uw bezoek kan parkeren voor € 1,00 per 24 aaneengesloten uren. Een bezoekersregeling kunt u online aanvragen met DigiD.

Wat u moet weten

  • Alleen bewoners van het centrum en van gebieden met blauwe zone kunnen een bezoekersregeling aanvragen.
  • De bezoekersregeling geldt alleen in Noord of in Zuid.
  • De bezoekersregeling geldt niet in parkeergarages.
    NB. bezoekers van de Winkelsteeg en omgeving (blauwe zone Noord) kunnen gebruik maken van de garage Oosterborgh.

Tijdstippen gratis parkeren

  • Bezoekers in de blauwe zone kunnen maximaal 1 uur gratis parkeren met een parkeerschijf. Dit geldt maandag tot en met zaterdag 09.00 - 18.00 uur en donderdag tot 21.00 uur. Op zondag hoeft u geen schijf te zetten, ook niet op koopzondagen en feestdagen
  • In het horecagebied gelden afwijkende tijden. Daar moet op maandag tot en met woensdag 09.00 - 18.00 uur de parkeerschijf gezet worden. Vanaf donderdag 09.00 uur tot en met zondag 07.00 uur
  • In het centrum waar de parkeermeters staan, is het van maandag tot zaterdag na 18.00 uur gratis parkeren en op donderdag na 21.00 uur. Op koopzondagen is het gratis parkeren.

Parkeergebieden Almelo

 

Naar het stadhuis

U kunt ook gebruik maken van kraskaarten. Per bezoeker vult u een kaart in. Deze ingevulde kraskaart legt u zichtbaar achter de voorruit van de auto. Een boekje met 20 kraskaarten, of tegoedkaarten voor de Oosterborgh kunt u op afspraak kopen in het stadhuis. U kunt zelf online een afspraak maken.

Meenemen

Als u uw kraskaarten wilt kopen in het stadhuis, neemt u mee:

  • Een bankpas. U betaalt gelijk bij de aanvraag

  • Uw identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)

Geen DigiD? Vraag nu aan

Op internet kunt u laten zien wie u bent door in te loggen met uw DigiD. DigiD staat voor Digitale Identiteit. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl. Het duurt 5 dagen voordat u uw DigiD ontvangt.

Kosten

Soort parkeerkaart Prijs 2020
Bezoekersregeling (online) € 1,00   
Kraskaarten (per setje van 20) € 37,35
Tegoedkaarten Oosterborgh (per setje van 5) € 5,00
Beoordeel deze pagina