Parkeren voor bewoners en hun bezoek

Op deze pagina vindt u informatie over parkeren voor inwoners van Almelo en hun bezoek.

Parkeervergunning centrum

Als u in de binnenstad woont of uw bedrijf in de binnenstad is gevestigd

Parkeerabonnementen

Als u in de binnenstad woont of werkt, is een parkeerabonnement misschien handig. Als u daar vaak parkeert, is een abonnement goedkoper. U kunt ook zelf uw kenteken wijzigen.

Bezoekersregeling parkeren

Woont u in het centrum of in het bewonersgebied met blauwe zone? Dan kunt u voor uw bezoek een bezoekersregeling treffen. Uw bezoek kan parkeren voor € 1,00 per 24 aaneengesloten uren.

Parkeerontheffing blauwe zone

Een parkeerontheffing aanvragen in de bewonersgebieden met een blauwe zone

Gehandicaptenparkeerkaart

Kunt u met gebruikelijke hulpmiddelen niet zelfstandig meer dan 100 meter lopen, bent u permanent rolstoelgebonden, heeft u een ernstige handicap wat geen loophandicap is of bent u door uw handicap afhankelijk van anderen voor vervoer? Dan komt u misschien in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart. In het stadhuis helpen wij u graag verder. U kunt bij ons terecht op dinsdag- en donderdagochtend. Maak daarvoor telefonisch een afspraak via (0546) 54 11 11 optie zorg.

Gehandicaptenparkeerplaats

Bent u gehandicapt en wilt u uw auto graag dichtbij uw voordeur parkeren? Als u al een gehandicaptenparkeerkaart heeft, dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen. In het stadhuis helpen wij u graag verder. U kunt bij ons terecht op dinsdag- en donderdagochtend. Maak daarvoor telefonisch een afspraak via (0546) 54 11 11 optie zorg.

Vergunning lang parkeren

Wanneer u voor langere tijd gebruik wilt maken van een langparkeerterrein kunt u een vergunning aanvragen