U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Zakenpaspoort

Reist u veel? En hebt u meer ruimte in uw paspoort nodig voor douanestempels en visa? Dan kunt u een zakenpaspoort aanvragen. Dit paspoort is dikker dan een gewoon paspoort, namelijk 66 pagina's in plaats van 34 pagina's. Een zakenpaspoort vraagt u persoonlijk aan in het stadhuis. Daarvoor kunt u een afspraak maken. Na ongeveer een week kunt u het nieuwe paspoort zelf afhalen bij de informatiebalie. Dit kan de hele dag tijdens de openingstijden, u hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Bel ons voor een afspraak

(0546) 54 11 11

Wat u moet weten

Snel nodig

Hebt u uw zakenpaspoort snel nodig? Vraag aan de balie om een spoedaanvraag. Dat kan tot 12.00 uur. Uw paspoort kunt u de volgende werkdag ophalen. Als u uw oude paspoort kwijt bent, kan het wat langer duren.

Kwijt of gestolen

Is uw zakenpaspoort kwijt of gestolen? Maak een afspraak bij de gemeente. U vult een verklaring van vermissing in aan de balie. Daarna vraagt u direct uw nieuwe zakenpaspoort aan. U hoeft geen aangifte bij de politie meer te doen. Vindt u alsnog uw zakenpaspoort? Lever dit dan in bij de gemeente, dit zakenpaspoort is namelijk niet meer geldig.

Visum

Gaat u naar het buitenland? En wilt u weten of u een visum nodig hebt? De Rijksoverheid geeft hierover meer informatie. Een visum kunt u aanvragen op visum.nl.

Geldigheid

Soort zakenpaspoort Geldig
Zakenpaspoort voor volwassenen van 18 jaar en ouder 10 jaar
Zakenpaspoort voor jongeren tot 18 jaar 5 jaar

Meenemen

  • Alle paspoorten en ID-kaarten die u hebt. Ook als ze zijn verlopen
  • Een pasfoto. Let op de eisen aan een pasfoto. U kunt in het stadhuis geen pasfoto's laten maken.

  • Een bankpas. U betaalt gelijk bij de aanvraag

Kosten

Soort zakenpaspoort Prijs 2020
Zakenpaspoort voor volwassenen van 18 jaar en ouder € 73,20
Zakenpaspoort, met spoedaanvraag € 123,05
Beoordeel deze pagina