U kunt alleen nog voor dringende zaken een afspraak maken met ons. Voor meer informatie bel (0546) 54 11 11.

Wijkteams van start op 6 plekken in Almelo

Publicatiedatum: 
3 mrt 2020
Inwoners kunnen vanaf dinsdag 3 maart in hun eigen buurt terecht met vragen over bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, schulden, (jeugd)zorg of een uitkering.

Op 6 plekken in Almelo hebben herkenbare inlooppunten voor inwoners hun deuren geopend. Bij de Wijkteams zijn verdeeld in 6 gebieden, met een goede verdeling tussen het aantal inwoners en aantal meldingen per gebied.

Inwoners beter en sneller helpen

Almelo startte in 2018 met de proef in 2 wijken. Uit onderzoek blijkt dat door meer samen te werken en door problmen te voorkomen inwoners beter kunnen worden geholpen. Inwoners met meer problemen tegelijk voelen zich beter gehoord en begrepen. Wethouder Eugène van Mierlo van Zorg: “Inwoners vinden het bovendien een groot pluspunt dat zij hun verhaal maar één keer hoeven te doen.”

Ook medewerkers van de gemeente zijn positief over de aanpak. De wijkgerichte samenwerking levert een duidelijk pluspunt op. Van Mierlo: “Door deze werkwijze worden sneller oplossingen gevonden in het eigen netwerk van inwoners of via een voorziening die toegankelijk is voor iedereen. Daardoor is minder maatwerk nodig. Zo snijdt het mes aan 2 kanten. Het is goed voor inwoners én voor onze gemeentelijke financiën.”