Wie maakt Almelo nog mooier? Draag iemand voor

Publicatiedatum: 
10 okt 2019
Wie verdient dit jaar de Stadsprijs van Almelo? De Stadsprijs is een prijs voor personen, verenigingen, of andere organisaties die een bijzondere bijdrage leveren aan de stad. Bijvoorbeeld door Almelo leefbaarder, sportiever, groener, socialer, mooier of leuker te maken. Draag die persoon, vereniging of organisatie dan voor en misschien maakt die wel kans op de hoofdprijs van €3.000,-.

Op initiatief van allerlei inwoners, verenigingen en organisatie zijn er veel leuke activiteiten in Almelo. Om dit soort initiatieven te belonen én te stimuleren reikt een commissie eens in de twee jaar de Stadsprijs uit. Dit keer voor de 12de keer. Een prijs van Almeloërs en voor Almeloërs.

Draag uw kanididaat voor. Meedoen kan tot en met 6 november.

Kanshebbers

Kandidaten voor de Stadsprijs leveren een bijdrage aan de stad op het gebied van sport, economie, cultuur, ecologie, welzijn of iets heel anders. Het gaat om een structurele bijdrage, een eenmalige actie is niet voldoende. Ook hoeft de genomineerde niet per se uit Almelo te komen, het gaat er om dat de bijdrage een meerwaarde heeft voor de stad. Ook gaat het er niet om hoe vaak iemand is aangemeld.

Wie bepaalt

De Commissie Stadsprijs leest en beoordeelt alle voordrachten. Uit de voordrachten kiest de Commissie Stadsprijs de drie beste kandidaten, waarvan één de uiteindelijke winnaar is van de Stadsprijs 2019. De prijsuitreiking is op vrijdag 13 december. Voordragen kan tot 7 november.