Langskomen? Maak eerst online een afspraak of bel (0546) 54 11 11.

Werkzaamheden Henriëtte Roland Holstlaan

Er rijdt elke dag veel verkeer over de Henriëtte Roland Holstlaan. De weg is verouderd en moet worden verbeterd. De stoplichten zijn aan vervanging toe en ook de verkeersdoorstroming moet beter. Daarom wordt er vanaf maandag 13 september gewerkt aan de weg vanaf het gedeelte van de Schoolstraat tot de Nijreessingel. Op deze pagina leest u over de plannen en kunt u het ontwerp bekijken.

Aannemer NTP heeft voor alle  informatie over uitvoering, omleidingen en foto's een app gemaakt. Deze kunt u downloaden in de app- of playstore. Zoek op H.R. Holstlaan.

De plannen

De gemeente wil de opstoppingen en wachttijden verminderen door de stoplichten te vervangen door 2 ovale rotondes. Op de rotondes heeft het verkeer op de H.R. Holstlaan voorrang. Met zo'n rotonde is 1 rijstrook genoeg. Omdat inhalen niet meer kan, wordt de snelheid van de auto's meer op elkaar afgestemd. Dit zorgt voor minder opstoppingen. De weg wordt daardoor ook veiliger en is er minder geluidsoverlast.

Omdat er 1 rijstrook komt, is er ook meer ruimte voor bomen en wadi’s (opvangstrook voor water). Deze bomen komen aan beide kanten van de weg. Ook komt er nieuwe verlichting in de middenberm.

Bekijk de plannen

Bekijk hieronder het eerste ontwerp in PDF. Op deze pagina staat het ontwerp uitgeschreven.

pdf H.R. Holstlaan ontwerp versie 1.pdf (PDF, 1.71 MB)

Hieronder staan 2 plaatjes van de toekomstige situatie. Op het eerste plaatje ziet u de nieuwe weg richting de stad. Het tweede plaatje gaat de stad uit, richting de Nijreessingel.

 

H.R. Holstlaan schets Kruising Frederik van Eedenstraat/Jan Vermeerstraat.png

Boomsoorten

Aan beide kanten van de weg komen nieuwe bomen. Er worden 5 boomsoorten geplant: grootbladige els, zomerlinde, zilverlinde, gewone es en de zuilvormige iep. Hieronder ziet u een afbeelding van de bomen. U kunt de bomen ook googlen om te zien hoe ze er in bijvoorbeeld de herfst uitzien.

5 boomsoorten:Grootbladige els, Zomerlinde, Zilverlinde, Gewone es, Zuilvormige iep
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Van Den Berk Boomkwekerijen

Wadi's

Tussen de rijstroken komen wadi's. Een wadi is een soort sloot waar regenwater in kan lopen en in de bodem trekt. Bij mooi weer staat zo'n wadi droog maar vult zich tijdens een regenbui met water. Het water zakt daarna langzaam in de grond. Dit helpt tegen wateroverlast. Ook ziet de middenberm er mooi groen uit door de bloemen en kleine bomen die we planten. 

Bij de wadi's planten we (kleinere) bomen: krentenboompjes, zwarte elsen, Amerikaanse kornoeljes, wilde appels.

Planning en uitvoering

De werkzaamheden starten maandag 13 september. Dit is de eerste fase. Het gaat om het stuk vanaf de Rembrandtlaan tot de Weezebeeksingel. De werkzaamheden aan dat stuk duren tot en met december.

Voor het verkeer is er altijd één rijstrook beschikbaar.  Ook de aanliggende bedrijven zijn bereikbaar.

Vragen?

Heeft u nog vragen over de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met projectleider Tom Westhuis. Hij is bereikbaar via t.westhuis@almelo.nl of telefonisch op 06-50635188. 

Beoordeel deze pagina
Back to top