U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Water en klimaat

Het klimaat verandert. We krijgen te maken met hevigere regenval in kortere periodes en langere periodes van droogte en vaker hittegolven. Ook in Almelo merken we daarvan steeds meer de gevolgen. We bereiden ons voor om door met elkaar Almelo nog groener en gezonder maken zorgen we ervoor dat de temperatuur niet te hoog oploopt en het water van hevige regenbuien op natuurlijke wijze in de grond kan wegzakken.

Meer informatie

  • Een groen dak verbetert het leefklimaat, zorgt voor minder wateroverlast en uw dak gaat langer mee. Bekijk de subsidiemogelijkheden.
  • De klimaatatlas laat zien op welke plekken in Almelo de overlast van extreme neerslag, droogte en hitte het grootst zijn. De klimaatatlas bestaat uit twee onderdelen: een zogenaamde storymap en een online viewer met kaarten van alle straten in Almelo en de rest van Twente.
  • Tegel eruit, plant er in. Vervang waar mogelijk stenen door groen zodat het water makkelijker de grond in kan. Stichting Steenbreek geeft praktische tips.
  • Extreme hitte, lange droge periodes en flinke regenbuien komen steeds vaker voor. Bekijk op Groenblauwtwente hoe je je woning en tuin water- en hitteproef maakt. Daar vind je ook handige tips en maatregelen en lees meer over hoe je kunt meedenken over oplossingen.
Back to top