Videogesprek bij bouwplannen

Publicatiedatum: 
29 nov 2016
U hoeft niet meer naar het stadhuis voor advies over uw (ver)bouwplannen. De gemeente Almelo kan u op afstand via een videogesprek alle benodigde informatie geven. Het bespaart u een bezoek aan het stadhuis en u kunt vooraf al eventuele documenten naar ons toezenden. Het gesprek via video is een extra service van de gemeente voor zowel inwoners als ondernemers. Het blijft mogelijk om op afspraak langs te komen naar het stadhuis voor een adviesgesprek.

Een videogesprek aanvragen

Als u vergevorderde (ver)bouwplannen heeft en de omgevingsvergunning heeft bekeken, maakt u online een afspraak voor het videogesprek. Of u neemt telefonisch contact op met de gemeente. U ontvangt per e-mail alle benodigde informatie.

Alleen voor laagdrempelige gesprekken

De videogesprekken zijn op dit moment niet geschikt als u bijvoorbeeld een paspoort of een vergunning wilt aanvragen. Legitimeren en betalen via videogesprekken is niet mogelijk. Het adviesgesprek dat wij bij (ver)bouwplannen aanbieden is veel laagdrempeliger en sluit daardoor beter aan bij de videogesprekken.

Pilot duurt 6 à 12 maanden

De gemeente heeft besloten om het videogesprek eerst als pilot in te zetten. Dat wil zeggen dat het nog geen vast onderdeel is van de dienstverlening en dat wij ons voorlopig eerst concentreren op de opbrengsten: sluit het voldoende aan bij de wensen van onze inwoners en ondernemers, verloopt het gesprek goed via video en is er genoeg animo voor het videogesprek. Bij voldoende interesse kan het zelfs betekenen dat we videogesprek vaker en voor andere producten gaan inzetten.