U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Verklaring omtrent gedrag

Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. U hebt een VOG bijvoorbeeld nodig als u gaat werken in de kinderopvang of het onderwijs. Als uw werkgever of de organisatie eHerkenning heeft, kunt u een VOG bij Justis aanvragen. Als uw werkgever geen eHerkenning heeft, kunt u zelf online een VOG aanvragen bij de gemeente.

Wat u moet weten

  • Vraagt u voor uzelf een VOG aan? Gebruik het formulier dat u heeft gekregen van uw werkgever of ga naar de website van Dienst Justis.
  • Vraagt u voor uzelf een VOG aan, maar verwijst de werkgever of organisatie u door naar de gemeente? Dan kunt een VOG aan de balie of online aanvragen.
  • Vraagt u voor een bedrijf of instelling een VOG aan? Gebruikt u het aanvraagformulier VOG rechtspersonen van Dienst Justis.
  • Vrijwilligersorganisaties die met kinderen of met mensen met een verstandelijke beperking werken, kunnen in aanmerking komen voor een gratis VOG.

Antwoord van het ministerie van Justitie en Veiligheid

Het ministerie van Justitie en Veiligheid beoordeelt de aanvraag. Twee tot vier weken na de aanvraag krijgt u de VOG per post thuisgestuurd van Dienst Justis. Als het ministerie de aanvraag afwijst, krijgt u daarover een brief.

Uw werkgever heeft geen eHerkenning

In dat geval kunt u met uw DigiD een VOG aanvragen bij de gemeente. Ook dan krijgt u antwoord van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

VOG via de gemeente aanvragen

U kunt ook in het stadhuis een VOG aanvragen. Maar eerst online een afspraak.

Meenemen naar het stadhuis

  • Volledig ingevuld aanvraagformulier VOG
  • Uw identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)

  • Een bankpas. U betaalt gelijk bij de aanvraag

Kosten

Product Prijs 2021
Verklaring omtrent het gedrag (digitaal via Justis) € 33,85
Verklaring omtrent het gedrag (digitaal via de gemeente) € 41,35
Verklaring omtrent het gedrag (in het stadhuis) € 41,35

 

Beoordeel deze pagina
Back to top