Langskomen? Maak eerst online een afspraak of bel (0546) 54 11 11.

Verklaring omtrent gedrag

Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. U hebt een VOG bijvoorbeeld nodig als u gaat werken in de kinderopvang of het onderwijs. Als uw werkgever of de organisatie eHerkenning heeft, kunt u een VOG bij Justis aanvragen. Als uw werkgever geen eHerkenning heeft, kunt u zelf online een VOG aanvragen bij de gemeente.

Wat u moet weten

  • Vraagt u voor uzelf een VOG aan? Gebruik het formulier dat u heeft gekregen van uw werkgever of ga naar de website van Dienst Justis.
  • Vraagt u voor uzelf een VOG aan, maar verwijst de werkgever of organisatie u door naar de gemeente? Dan kunt een VOG aan de balie of online aanvragen.
  • Vraagt u voor een bedrijf of instelling een VOG aan? Gebruikt u het aanvraagformulier VOG rechtspersonen van Dienst Justis.
  • Vrijwilligersorganisaties die met kinderen of met mensen met een verstandelijke beperking werken, kunnen in aanmerking komen voor een gratis VOG.
  • U kunt ook iemand machtigen om een VOG aan te vragen. Daarvoor vult u een machtigingsformulier in. De persoon die u gemachtigd heeft moet ook een kopie van uw legitimatiebewijs meenemen naar het stadhuis.  
pdf Machtigingsformulier (PDF, 78.39 KB)
Publicatiedatum: 
19 jul 2021

Antwoord van het ministerie van Justitie en Veiligheid

Het ministerie van Justitie en Veiligheid beoordeelt de aanvraag. Twee tot vier weken na de aanvraag krijgt u de VOG per post thuisgestuurd van Dienst Justis. Als het ministerie de aanvraag afwijst, krijgt u daarover een brief.

Uw werkgever heeft geen eHerkenning

In dat geval kunt u met uw DigiD een VOG aanvragen bij de gemeente. Ook dan krijgt u antwoord van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

VOG via de gemeente aanvragen

U kunt ook in het stadhuis een VOG aanvragen. Maar eerst online een afspraak.

Meenemen naar het stadhuis

  • Volledig ingevuld aanvraagformulier VOG
  • Uw identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)

  • Een bankpas. U betaalt gelijk bij de aanvraag

Kosten

Product Prijs 2021
Verklaring omtrent het gedrag (digitaal via Justis) € 33,85
Verklaring omtrent het gedrag (digitaal via de gemeente) € 41,35
Verklaring omtrent het gedrag (in het stadhuis) € 41,35
Beoordeel deze pagina
Back to top