U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Vacature strategisch adviseur veiligheid

Voor de eenheid Concernzaken zoeken wij een strategisch adviseur veiligheid voor 36 uur per week. Solliciteren kan tot en met zondag 31 januari 2021.

Concernzaken

Concernzaken is naast bedrijfsvoering één van de twee ondersteunende eenheden van de gemeente Almelo. In concernzaken verenigen Control & Audit, bestuursadvisering en beleidscoördinatie, communicatie en veiligheid de krachten om de organisatie, het bestuur en de raad op een zo effectief mogelijke manier te faciliteren, zodat zij op basis van inzicht en overzicht bewust keuzes kunnen maken. In 2020 is hiertoe de visie op een voorspelbare en wendbare organisatie ontwikkeld waarin samenwerken, focus, informatie en wendbaarheid centraal staan. Momenteel implementeren we deze visie waarbij alle gremia zijn betrokken (ambtelijke organisatie, college en raad).

Team Veiligheid

Het team Veiligheid werkt rechtstreeks voor de stad en faciliteert het bestuurlijk proces. Complexe vraagstukken, media-aandacht, bestuurlijke interventies en onvoorziene incidenten maken dynamiek en flexibiliteit tot een vaste waarde in het dagelijks werk. Het team Veiligheid wil resultaten boeken door samenwerking, door denken en doen met elkaar te verbinden, door oog te hebben voor de effecten in de samenleving van de aanpak. En door het stadsbestuur effectief te ondersteunen. We zetten ons in om de criminaliteit te verminderen, de onveiligheidsgevoelens bij burgers te verbeteren en incidenten, ordeverstoringen en crises te voorkomen en bestrijden. Bij het team Veiligheid werken ruim 25 medewerkers in verschillende functies zoals juristen, adviseurs, BOA’s, en medewerkers bijzondere wetten. Ambitie, aanpakken en doen zijn de kenmerkende eigenschappen van het team. Verder is er een informele sfeer waar collega’s in een hecht teamverband werken.

Wat ga jij doen voor Almelo?

De maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van openbare orde en veiligheid vragen steeds meer inzet van gemeenten. Ook in Almelo. Als het gaat om complexe veiligheidsvraagstukken wordt de regierol van de gemeente steeds belangrijker. Als strateeg houd je je bezig met integrale advisering van het veiligheidsbeleid op ambtelijk- en bestuurlijk niveau. Je denkt mee over de strategische opgaven van de gemeente Almelo. Je bent gesprekspartner rondom complexe thema’s zoals ondermijnende criminaliteit en handhaving. Je bent in staat op alle niveaus, ambtelijk, bestuurlijk en in het externe netwerk, verbindingen te leggen, te coördineren en te sturen op resultaten. Je hebt een belangrijke rol in het politieke proces. Verder ben je het aanspreekpunt voor het betaald voetbal in Almelo (Heracles Almelo). Je adviseert de burgemeester over de veiligheidsportefeuille, bijvoorbeeld in zijn rol als voorzitter van het driehoeksoverleg (politie, openbaar ministerie en de burgemeester).

Wat breng jij mee?

Voor deze functie zoeken wij een echte top adviseur! Dit betekent dat jij een kei bent in netwerken, zowel lokaal als regionaal. Je bent een gesprekspartner op niveau, waarbij je kunt leunen op een solide basis van vakinhoudelijke kennis en expertise van het werkveld. Je durft je kritisch op te stellen, ongeacht je gesprekspartner, en je beschikt over uitstekende strategische adviesvaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk). Je wekt vertrouwen op inhoud bij je gesprekspartners door je ervaring en kennis van zaken: van bestuurders, netwerkpartners en collega’s tot inwoners en ondernemers. Je bent analytisch sterk en hebt van nature een pragmatische houding, gericht op concrete en duurzame resultaten. Daarnaast ben je secuur en flexibel op alle fronten.  Je wordt ingezet om onveiligheid en ondermijning in de stad stevig aan te pakken. Je bent ook in staat veiligheid te verbinden met andere domeinen zoals zorg en wijkregie. Kortom je bent een allrounder in de gemeentelijke organisatie en je weet je weg te vinden daarbinnen en bij de partners daarbuiten.

Op onze checklist staat verder:

  • Een WO werk- en denkniveau en een bij voorkeur bestuurskundige en/of juridische academische opleiding.
  • Ruime ervaring in het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving, bijvoorbeeld bij een middelgrote gemeente, RIEC, politie of Openbaar Ministerie.
  • Kennis van het brede stedelijke beleidsveld openbare orde en veiligheid en een aantal van de betrokken beleidsvelden, alsmede van de bijbehorende maatschappelijke, bestuurlijke en ambtelijke infrastructuur, zowel stedelijk als regionaal.

Wat hebben wij te bieden?

  • Almelo! Een prima plek om te wonen en te werken.
  • Een mooie werkplek in een dynamische omgeving en leuke collega’ s.
  • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.
  • Mooie arbeidsvoorwaarden: het HR21 profielen van deze functie is adviseur II. De functie is gewaardeerd op salarisschaal 12, dat betekent een maximum salaris van €5.872 (salarisschaal per 1 oktober 2020).

Meer weten?

Je kunt voor antwoorden op inhoudelijke vragen bellen met Hatice Kucukbal, Programmamanager/Teammanager Veiligheid, (06-28 55 69 62). Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Dan helpt Irene Kerkhof, Adviseur HRM, (06-50 00 81 30) je graag verder.

Solliciteer op deze functie

Solliciteren kan tot en met  zondag 31 januari. Een assesment kan deel uitmaken van de procedure.