U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Vacature medewerker frontoffice sociaal domein

Voor het team Contact en Informatie zoeken wij een medewerker frontoffice sociaal domein voor 24 uur per week. Solliciteren kan tot en met woensdag 27 januari.

Wat ga jij doen?

De medewerkers Frontoffice Sociaal Domein vormen het team Contact & Informatie. Dit team is onderdeel van het klantcontactcentrum en werkt inhoudelijk voor het sociaal domein. De huidige medewerkers hebben veelal een achtergrond als bijstandsconsulent. Klanten met een Participatiewet-uitkering hebben geen vaste bijstandsconsulent. Zij kunnen met hun vragen terecht bij het team Contact & Informatie en worden hier te woord gestaan door inhoudelijk deskundige medewerkers die zowel eenvoudige als ook complexe vragen kunnen beantwoorden.

Daarnaast beantwoordt het team vragen op het gebied van WMO en zorg, en worden meldingen aangemaakt van klanten die een WMO-voorziening willen aanvragen.

Verder:

  • Je bent als medewerker van het team aanspreekpunt voor klanten met vragen op het gebied van de Participatiewet, WMO, zorg en minimaregelingen. Je brengt de zorgvraag in kaart door te luisteren en vragen te stellen breng je de zorgvraag van de klant in beeld. Dit gebeurt telefonisch en per mail.
  • Je geeft voorlichting over rechten en plichten en adviseert klanten over regelingen en mogelijkheden binnen het sociaal domein, waarbij je nadrukkelijk ook kijkt naar voorliggende voorzieningen.
  • Je bent aanspreekpunt voor alle klanten met een Participatiewet-uitkering en/of klanten met een aanvraag voor een WMO-voorziening.
  • Je werkt nauw samen met collega’s van het sociaal domein.
  • Je voert administratieve taken uit zoals terugbelverzoeken en meldingen maken, verslaglegging en verzending van aanvraagformulieren.
  • Je bent, samen met je team, verantwoordelijk voor de planning en afhandeling van alle werkzaamheden.

Wat breng je mee?

Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur relevante werkervaring, bijvoorbeeld als bijstands- of WMO-consulent. Je hebt actuele en diepgaande kennis van sociale wetgeving (Participatiewet en/of WMO) en de sociale kaart. Je bent enthousiast en vindt het leuk om mensen met uiteenlopende vragen telefonisch te woord te staan en verder te helpen. Je bent klantgericht en dienstverlenend ingesteld, tegelijk ben je niet bang om slecht nieuws te brengen of “nee” te zeggen. Je werkt graag in een team maar kunt ook goed zelfstandig werken. Verder ben je communicatief sterk, nauwkeurig en integer.

Wat bieden wij?

  • Almelo! Een prima plek om te wonen en te werken.
  • Een goede sfeer en leuke collega’s!
  • Een contract voor de duur van 1 jaar met uitzicht op onbepaalde tijd.
  • Mooie arbeidsvoorwaarden: het HR21 profiel van deze functie is medewerker publiek I. De functie is gewaardeerd op salarisschaal 8, dat betekent een maximum salaris van €3.591 (salarisschaal per 1 oktober 2020).

Meer weten?

Je kunt voor antwoorden op inhoudelijke vragen bellen met Willem Kromhout, teamleider (06-53 64 54 71) of met Anne Hofhuis, coördinator (0546-54 18 48). Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Dan helpt Irene Kerkhof (06-50 00 81 30) je graag verder.

Solliciteer op deze functie