U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Vacature coach jeugd en gezin

De eenheid Uitvoering Sociaal is volop in ontwikkeling naar werken in de wijken van Almelo. Dat doen we dichtbij onze inwoners vanuit de visie dat de inwoner zichzelf weet te redden en zijn of haar weg kan vinden. We ondersteunen waar nodig zo kort en zo licht mogelijk op basis van het principe ‘doen wat nodig is’. De medewerkers van het wijkteam werken in integrale en generalistisch werkende teams, waar sturen op de mogelijkheden van inwoners centraal staat. Daarom zijn we opzoek naar een coach jeugd en gezin. Voor 24 uur per week en vooralsnog voor één jaar.

Wat ga je doen?

 • Je onderzoekt en brengt de situatie van de inwoner in kaart, de context, de (hulp)vraag en de probleemstelling.
 • Waar mogelijk biedt je ambulante zorg en je werkt volgens de visie: 1 gezin 1 plan.  
 • Je combineert oplossingsgerichte interventies met een systeemgerichte aanpak.
 • Je coördineert hulp, maar hebt ook de taak om gezinsleden, betrokkenen uit het netwerk van het gezin en de betrokken hulpverleners en instanties te ondersteunen bij het opstellen van een gezamenlijk plan dat zo veel als mogelijk aansluit bij de wensen van de gezinsleden.
 • Je bent een zelfstandige professional die belangrijke besluiten kan nemen, bijvoorbeeld als het om veiligheid gaat.

Wat vragen wij?           

Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding bijvoorbeeld maatschappelijke dienstverlening of sociaalpedagogische dienstverlening. Je hebt bij voorkeur ervaring met het werk. Je bent onbevooroordeeld, actiegericht, vasthoudend en in staat een werkrelatie op te bouwen. Naast kennis van relevante wet -en regelgeving (Jeugdwet), beschik je over deze competenties:

 • Analytisch vermogen
 • Coachende vaardigheden om de eigen kracht van het gezin te versterken
 • Binden en verbinden
 • Integraal samenwerken
 • Signaleren en agenderen
 • Flexibel, geen 9.00 tot 17.00 mentaliteit
 • Voor wijkcoaches Jeugd en Gezin is SKJ registratie en een verklaring omtrent gedrag (VOG) een vereiste.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een tijdelijke arbeidsovereenkomst bij de gemeente Almelo. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4048,- per maand (salarisschaal 9, salarisschalen per 1 oktober 2020) bij een volledige werkweek (36 uur). Naast een goed salaris heeft Almelo interessante arbeidsvoorwaarden, zoals flexibiliteit in arbeidstijden, een uitstekende pensioenvoorziening en Individueel Keuze Budget om naar eigen inzicht te besteden, bijvoorbeeld aan extra vakantiedagen.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Jacqueline Freriksen, via telefoonnummer (0546) 541053 of via (06) 39111279. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, dan kun je bellen met Yvonne Ellenbroek, adviseur P&O, via telefoonnummer (06) 31997579.

De selectiegesprekken staan gepland op 5 november 2020.

Reageren kan niet meer. Dit kon tot 26 oktober.