Tweede paspoort

Reist u veel naar landen die met elkaar in conflict zijn? Of hebt u tijdelijk geen paspoort in verband met een visumaanvraag? Dan kunt u een tweede paspoort aanvragen. Een tweede paspoort vraagt u persoonlijk aan in het stadhuis. Daarvoor kunt u een afspraak maken. Na ongeveer een week kunt u het nieuwe paspoort zelf afhalen bij de informatiebalie. Dit kan de hele dag tijdens de openingstijden, u hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Bel ons voor een afspraak

(0546) 54 11 11

Wat u moet weten

  • U moet kunnen aantonen dat u het tweede paspoort nodig hebt. Dat kan met bijvoorbeeld met uw huidige paspoort met stempels en visa. Het kan zijn dat de gemeente u vraagt om extra bewijzen, bijvoorbeeld een digitale boeking bij een reisorganisatie.
  • Uw eerste paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
  • Voor een eenmalig bezoek aan het buitenland kunt u geen tweede paspoort krijgen. Wel kunt u hiervoor bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een noodpaspoort aanvragen.

Snel nodig

Hebt u uw tweede paspoort snel nodig? Vraag aan de balie om een spoedaanvraag. Dat kan tot 12.00 uur. Uw paspoort kunt u de volgende werkdag ophalen. Als u uw oude paspoort kwijt bent, kan het wat langer duren.

Kwijt of gestolen

Is uw tweede paspoort kwijt of gestolen? Maak een afspraak bij de gemeente. U vult een verklaring van vermissing in aan de balie. Daarna vraagt u direct uw nieuwe tweede paspoort aan. U hoeft geen aangifte bij de politie meer te doen. Vindt u alsnog uw tweede paspoort? Lever dit dan in bij de gemeente, dit tweede paspoort is namelijk niet meer geldig.

Visum

Gaat u naar het buitenland? En wilt u weten of u een visum nodig hebt? De Rijksoverheid geeft meer informatie over visa. Een visum kunt u aanvragen op de website visum.nl.


Geldigheid

Product Geldig
Tweede paspoort 2 jaar

Meenemen

  • Alle paspoorten en ID-kaarten die u hebt. Ook als deze zijn verlopen
  • Documenten om aan te tonen dat u het tweede paspoort nodig hebt
  • Een pasfoto. Let op de eisen aan een pasfoto. U kunt in het stadhuis geen pasfoto's laten maken.

  • Een bankpas. U betaalt gelijk bij de aanvraag

Kosten

Soort tweede paspoort   Prijs 2019
Tweede paspoort voor volwassenen van 18 jaar en ouder € 71,35
Tweede paspoort voor volwassenen van 18 jaar en ouder, met spoedaanvraag € 119,95

 

Beoordeel deze pagina