U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Tweede paspoort

Reist u veel naar landen die met elkaar in conflict zijn? Of hebt u tijdelijk geen paspoort in verband met een visumaanvraag? Dan kunt u een tweede paspoort aanvragen. Een tweede paspoort vraagt u persoonlijk aan in het stadhuis. Daarvoor kunt u een afspraak maken. Na ongeveer een week kunt u het nieuwe paspoort zelf afhalen in het stadhuis. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Bel ons voor een afspraak

(0546) 54 11 11

Wat u moet weten

  • U moet kunnen aantonen dat u het tweede paspoort nodig hebt. Dat kan bijvoorbeeld met uw huidige paspoort met stempels en visa. Het kan zijn dat de gemeente u vraagt om extra bewijzen, bijvoorbeeld een digitale boeking bij een reisorganisatie.
  • Uw eerste paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
  • Voor een eenmalig bezoek aan het buitenland kunt u geen tweede paspoort krijgen. Wel kunt u hiervoor bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een noodpaspoort aanvragen.

Snel nodig

Hebt u uw tweede paspoort nog sneller nodig? Vraag aan de balie om een spoedaanvraag. Dat kan tot 12.00 uur. Uw paspoort kunt u de volgende werkdag ophalen. Als u uw oude paspoort kwijt bent, kan het wat langer duren.

Kwijt of gestolen

Als uw tweede paspoort kwijt of gestolen is, hoeft u geen aangifte te doen bij de politie. Bij de aanvraag van uw nieuwe paspoort bij de gemeente geeft u de vermissing op. Vindt u uw tweede paspoort terug? Lever dit dan in bij de gemeente, dit tweede paspoort is namelijk niet meer geldig.

Visum

Gaat u naar het buitenland? En wilt u weten of u een visum nodig hebt? De Rijksoverheid geeft meer informatie over visa. Een visum kunt u aanvragen op de website visum.nl.

Meenemen

  • Alle paspoorten en ID-kaarten die u hebt. Ook als deze zijn verlopen.
  • Documenten om aan te tonen dat u het tweede paspoort nodig hebt.
  • Een pasfoto. Let op de eisen aan een pasfoto. U kunt in het stadhuis geen pasfoto's laten maken.

  • Een bankpas. U betaalt gelijk bij de aanvraag

Kosten

Soort tweede paspoort Prijs 2020
Tweede paspoort voor volwassenen van 18 jaar en ouder (2 jaar geldig) € 73,20
Tweede paspoort voor volwassenen van 18 jaar en ouder, met spoedaanvraag € 123,05
Beoordeel deze pagina