Toespraak Nieuwjaar burgemeester Gerritsen

Publicatiedatum: 
7 jan 2017
Burgemeester Gerritsen: "We mogen trots zijn op Almelo. Trots vanwege al die Almeloërs die individueel, of samen met anderen, zich hebben ingezet voor de stad, en voor hun mede-Almeloërs. Voor een betere toekomst. Voor onze jeugd."

Junior-burgemeesters
Die jeugd was aanwezig in de personen van Anouck van der Heiden en Bente van Houttum, de junior-burgemeesters van de stad. "Jullie maken het dat ik trots ben om hier burgemeester te zijn."

Twente
Tijdens zijn eerste nieuwjaarsrede had de burgemeester het ook over de samenwerking met de directe buurgemeenten en Twente. "De regio natuurlijk, niet de gelijknamige club." Gerritsen stelde dat Twente 1 sociaal, economisch en infrastructureel geheel vormt. "Dat weten we overal in Twente heel goed, maar we handelen er niet altijd naar."

Thuiskomen
De burgemeester vertelde sinds zijn aantreden heel veel leuke, vriendelijke en interessante mensen te hebben ontmoet. "Dankzij al uw hartverwarmende ontvangsten, uw woorden en reacties heb ik mij vanaf het begin echt welkom gevoeld. U heeft me laten thuiskomen en ik ben blij dat ik nu de gelegenheid heb u hiervoor te bedanken."

Download hieronder de volledige nieuwsjaartoespraak 2017 van burgemeester Gerritsen.

pdf Nieuwjaarstoespraak burgemeester Gerritsen 2017 (PDF, 401.71 KB)