U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Strategisch gesprekspartner Control

Concernzaken is naast bedrijfsvoering één van de twee ondersteunende eenheden van de gemeente Almelo. In concernzaken verenigen Control & Audit, bestuursadvisering en beleidscoördinatie, communicatie en veiligheid de krachten om de organisatie, het bestuur en de raad op een zo effectief mogelijke manier te faciliteren, zodat zij op basis van inzicht en overzicht bewust keuzes kunnen maken. In 2020 is hiertoe de visie op een voorspelbare en wendbare organisatie ontwikkeld waarin samenwerken, focus, informatie en wendbaarheid centraal staan. Momenteel implementeren we deze visie waarbij alle gremia zijn betrokken (ambtelijke organisatie, college en raad).

Reageren op deze vacature is niet meer mogelijk.

Wat ga je doen voor Almelo?

Als strategisch gesprekspartner Control lever je vanuit het team Control & Audit een actieve bijdrage aan het vergroten van de voorspelbaarheid en wendbaarheid van onze gemeente. Je zorgt ervoor dat bestuur en management betrouwbare informatie tot hun beschikking hebben om hun verantwoordelijkheid te kunnen nemen.

Concreet ben je het eerste aanspreekpunt voor hoofden en programmamanagers op het gebied van de planning & control-cyclus, risicomanagement en sturingsinformatie. Je voert onderzoeken uit op het gebied van doelmatigheid, doeltreffendheid en kwaliteit van processen en je levert een actieve bijdrage aan de professionalisering van de control & auditfunctie. Je zoekt actief de samenwerking op met de businesscontrollers in het sociale en fysieke domein en met de collega’s binnen Concernzaken.

Dit alles vraagt om strategisch denken en handelen. Je zet je expertise als middel in om aan te sluiten bij (onuitgesproken) behoeften van bestuur en management. Je bent analytisch en weet (externe) ontwikkelingen op een effectieve manier te vertalen naar concrete acties.

Daarnaast ben je gericht op samenwerking en draag je op die manier bij aan de realisatie van onze visie.

Wat breng je mee?

Je bent gericht op samenwerken en houdt daarbij het resultaat scherp voor ogen. Je bent toegankelijk, zet je expertise in als middel en niet als doel op zich en je bent in staat anderen aan te zetten tot nadenken en actie.

Uiteraard heb je kennis van en ruime ervaring met planning & control, risicomanagement en het uitvoeren van onderzoeken. Last but not least: je beschikt over een gezonde portie humor.

Op onze checklist staan verder:

  • HBO+ werk- en denkniveau.
  • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
  • Werkervaring binnen de lokale overheid is een pré.
  • De kracht om te verbinden.

Wat hebben wij te bieden?

  • Almelo! Een prima plek om te wonen en te werken.
  • Fijne collega’s.
  • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.
  • Mooie arbeidsvoorwaarden: het HR21 profiel van Adviseur III. De functie is gewaardeerd op salarisschaal 11, dat betekent een maximum salaris van €5.169 (salarisschaal per 1 oktober 2020).

Meer weten?

Je kunt voor antwoorden op inhoudelijke vragen bellen met Gerti Brevink (06-52 63 49 28). Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Dan helpt Irene Kerkhof (06-50 00 81 30) je graag verder.