Langskomen? Maak eerst online een afspraak of bel (0546) 54 11 11.

Steekincident aan de Steynstraat

Publicatiedatum: 
17 sep 2021
Bij een steekincident aan de M.th. Steynstraat in Almelo zijn vrijdag 17 september twee personen om het leven gekomen. Een derde slachtoffer raakte gewond. Even na het incident werd een 28-jarige man uit Almelo aangehouden. De politie doet uitgebreid onderzoek naar het incident.

Persverklaring burgemeester

Burgemeester Arjen Gerritsen lichtte in een persverklaring naar aanleiding van het incident  de situatie toe. De burgemeester liet op Twitter weten geraakt te zijn door het zeer ernstige incident: "Geschokt en ontdaan door een zeer ernstig incident vanochtend aan de M. Th. Steynstraat. De impact op betrokkenen en de buurt is erg groot. Op dit moment is de politie nog volop bezig met onderzoek. Zodra dat mogelijk is volgt nadere informatie." Vrijdagmiddag had de burgemeester persoonlijk contact met de nabestaanden van de slachtoffers. Vanuit verschillende kanten wordt hulp geboden. Namens de gemeente zijn de wijkregisseur en wijkondersteuner nauw betrokken. Er is vanuit de gemeente daarnaast ook contact met onder meer de wijkagent, de woningcorporatie en het wijkplatform.

Onderzoek politie

De politie is op dit moment nog volop bezig met het onderzoek. Beelden kunnen daarin een essentiële rol spelen. De politie vraagt mensen met een bewakingscamera, dashcam of videodeurbel om beelden van vrijdagochtend uit te kijken. Is er iets opvallends te zien? Meld dit dan. Alle informatie, hoe klein ook, kan van belang zijn voor het onderzoek. Melden kan via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000. 

Kijk hier voor het bericht van de politie

Beoordeel deze pagina
Back to top