Stadstuin is geopend

Publicatiedatum: 
5 jul 2019
De stadstuin aan de Wierdensestraat is geopend. In het bijzijn van omwonenden, ondernemers en andere betrokkenen opende wethouder Jan Martin van Rees vanmiddag samen met gedeputeerde Monique van Haaf en Beter Wonen-directeur Peter van der Hout de stadstuin.

Samenwerking

Na het grasmaaien van wethouder Jan Martin van Rees en Beter Wonen-directeur Peter van der Hout was de tuin pas officieel geopend. De handeling staat symbool voor de samenwerking en het met elkaar de schouders eronder zetten. "Ik word hier heel blij van! De stadstuin is weer een mooi element dat we toevoegen aan Almelo. Wat is een stad zonder stadstuin? Ik ben blij met deze tuin en hoe hij samen met alle partijen tot stand is gekomen", aldus wethouder Jan Martin van Rees.

Herinrichting binnenstad

Almelo is druk bezig met de herinrichting van de binnenstad. We werken aan de nieuwe havenkom, een compact winkelgebied en mooie woongebieden met aandacht voor water en groen. Daar hoort natuurlijk ook een mooie stadstuin bij.

De totstandkoming van de stadstuin is een unieke samenwerking geweest tussen inwoners van Almelo, Beter Wonen, Provincie Overijssel, Urban Interest en de gemeente Almelo.

Plek waar iedereen zich prettig voelt

Samen met inwoners en Beter Wonen heeft de gemeente het ontwerpproces van de stadstuin doorlopen. Als onderdeel daarvan ontwierp kunstenaar Lennie van Vugt samen met een paar omwonenden de hoofdentree. De poort vertelt het verhaal over de plek, de stad én de trots van de bewoners voor hun omgeving. De vier elementen: het logo van Almelo, een katoenbloem, een praam en een schietlood verwijzen naar de rijke geschiedenis van Almelo. Door de handen in één te slaan is het een plek geworden waar iedereen zich prettig bij voelt.