Langskomen? Maak eerst online een afspraak of bel (0546) 54 11 11.

Sport- en beweegvoorzieningen in alle wijken, Aadorp en Bornerbroek

Publicatiedatum: 
26 mrt 2021
Bootcamps, steps en wandel-, hardloop- en mountainbikesroutes zijn onderdeel van een uitgebreid investeringsplan om sport en bewegen in de openbare ruimte te stimuleren. Almelo trekt hier de komende twee jaar 500.000 euro voor uit. Wethouder Arjen Maathuis van Sport: “Hiermee geven we heel concreet uitvoering aan de visie op sport en bewegen en zorgen we ervoor dat de buitenruimte iedere inwoner actief uitnodigt om te gaan bewegen.”

Ongeorganiseerd sporten en recreatief bewegen wordt steeds populairder. Sporten zonder abonnement of lidmaatschap sluit ook aan bij de groeiende wens naar meer flexibiliteit en keuzevrijheid bij sporten en recreatief bewegen. De Almelose gemeenteraad stelde bij de perspectiefnota een extra budget van 500.000 euro beschikbaar om hier actief op in te spelen.

 

Plattegrond Sportvoorzieningen

Enquête onder inwoners

“Uit een enquête, waarop ruim 1100 Almeloërs reageerden, kwam naar voren wat inwoners belangrijk vinden. Dat hebben we vertaald in dit plan”, aldus Arjen Maathuis. Zo blijkt dat 76 % van de Almeloërs (misschien) meer sport- en beweegactiviteiten wil beoefenen in de openbare ruimte. 42% denkt aan buiten fitness of bootcamp, 30% aan wandelen en 20 % denkt aan fietsen en wielrennen.

Investeringen

In het plan staan tientallen investeringen opgenomen, verdeeld over een plattegrond die een brede spreiding van de voorzieningen over heel Almelo, Aadorp en Bornerbroek laat zien. Daaronder bijvoorbeeld de motoriekroute in het Schelfhorstpark met een oriëntatiebos, een behendigheidsklimtunnel, balansplaat(s), een balanceerparcours en onder meer een touwslinger. Inwoners kunnen straks kiezen voor wandelen, fietsen en sport- en beweegvoorzieningen langs de mooiste plekjes in de gemeente en zelf hun ideale route samenstellen. Maathuis: “Doel van plan is dat sporten en bewegen voor nog meer inwoners onderdeel van hun dagelijks leven wordt. Het plan speelt daarom ook in op verschillende leeftijden en sport- en beweegstijlen.”

Gezonde samenleving

Bij alle grotere objecten die worden gemaakt komen borden te staan voor een rookvrije generatie. Ook houdt de gemeente rekening met de praktische toegankelijkheid van grote objecten voor mensen met een beperking. “Iedereen in Almelo moet plezier kunnen beleven aan sport en bewegen, zich kunnen ontwikkelen en sociale contacten kunnen opdoen”, vindt wethouder Arjen Maathuis. “Dit plan draagt daar in belangrijke mate aan bij.”

Het plan Sport en Bewegen in de openbare ruimte wordt voor besluitvorming aangeboden aan de gemeenteraad. De uitvoering staat dan gepland voor de komende twee jaar.

Download de plattegrond als pdf:

pdf Plattegrond sportvoorzieningen (PDF, 3.41 MB)
Back to top