Sanne Lolkema winnaar Overijssel Debat Award Almelo 2017

Publicatiedatum: 
1 dec 2017
Sanne Lolkema van het Noordik heeft de Almelose prefinale van de 7e editie van de Overijssel Debat Award gewonnen. In de raadszaal van de gemeente Almelo streed zij donderdag 30 november tegen Ben Bijlsma van de bakkersopleiding van het ROC.

Sanne is daarmee de beste scholierendebater van de gemeente Almelo 2017. Annemieke Veneberg van het ROC won de publieksprijs. Esmee Schriemer van het ROC won de aanmoedigingsprijs. Alle 4 de winnaars vertegenwoordigen Almelo tijdens de provinciale finale op 8 december in het provinciehuis in Zwolle.

Eigenwijze types

In het finaledebat verdedigde Sanne de stelling “Gedrag en motivatie moeten meetellen voor het behalen van een middelbare schooldiploma.” Volgens de jury was het lastig om een winnaar aan te wijzen, want beiden waren inhoudelijk sterk. Winnares Sanne sprak enthousiast:

“Ik vind het leuk om met deze eigenwijze types te discussiëren, ik ben zelf ook heel eigenwijs”.

Burgemeester Gerritsen gaf aan dat de deelnemers zich goed hadden voorbereid:

“De toon van de argumenten is erg origineel. Je ziet hier goede debaters en aanstaande bestuurders en politici!”

PiusX College Almelo

De Overijssel Debat Award wordt georganiseerd door de provincie Overijssel, de Jongerenraad Overijssel en het PiusX College Almelo. Zij vinden het belangrijk dat jongeren in een vroeg stadium kennismaken met de democratie in Nederland en de kunst van het debatteren. De vier beste debaters uit Hengelo nemen het op tegen de finalisten van de gemeenten Enschede, Hengelo, Zwolle, Raalte en Nijverdal op vrijdag 8 december om de titel “Beste scholierendebater provincie Overijssel 2017”, te veroveren in het provinciehuis in Zwolle.

Het provinciale finaledebat is op vrijdagmorgen 8 december in het provinciehuis in Zwolle.