Rijbewijs verlengen kan nu ook online

Publicatiedatum: 
17 sep 2019
U kunt nu ook online uw rijbewijs verlengen. Dat kon eerst alleen via een afspraak in het stadhuis. Almelo doet mee aan de proef Digitaal aanvragen rijbewijs van de RDW (Dienst Wegverkeer).

Online rijbewijs verlengen

Online uw rijbewijs verlengen kan via de site van de RDW.

Pasfoto bij erkende fotograaf

Om uw rijbewijs te verlengen, laat u een pasfoto maken bij een door de RDW erkende fotograaf. In Almelo is dat op dit moment Fotostudio Smit aan de Ambachtstraat 18.

Rijbewijs na 2 dagen klaar

De fotograaf stuurt de foto samen met uw handtekening via een beveiligde verbinding naar de RDW. Als de foto wordt goedgekeurd, kunt u via de RDW een aanvraag indienen. Dit kan met de DigiD-app op een Android smartphone versie 6.0 of hoger. iPhone gebruikers kunnen geen gebruik maken van deze nieuwe online mogelijkheid. Na aanvraag ligt het nieuwe rijbewijs na 2 werkdagen klaar in het stadhuis.

Aanmelden fotografen

De RDW erkende fotograaf maakt dus de pasfoto voor het rijbewijs en legt de handtekening van de inwoner vast. Fotografen in Almelo ontvingen eerder al een brief van de RDW waarin zij worden uitgenodigd zich aan te melden voor de proef. Bent u fotograaf in Almelo en wil u zich aanmelden voor deze proef? Ga dan naar de website van de RDW.nl/erkenning-fotograaf-erkenning-aanvragen.