Langskomen? Maak eerst online een afspraak of bel (0546) 54 11 11.

Rechter oordeelt dat ATIB en Paco Plumtrek Kolkschool moeten verlaten

Publicatiedatum: 
17 mei 2021
Maandag 17 mei oordeelde de kortgedingrechter dat de Turkse vereniging ATIB en concertpodium Paco Plumtrek de voormalige Kolkschool in Almelo moeten verlaten. Zij krijgen hiervoor 2 weken de tijd. Als het pand leeg is, kan een start worden gemaakt met het verwijderen van asbest. Projectontwikkelaar Kloos2 kocht het pand begin dit jaar van de gemeente om er appartementen te maken.

Zowel ATIB als Paco Plumtrek wisten al lang dat het pand verkocht ging worden. Zij konden via een gebruikersovereenkomst gebruik blijven maken van het gebouw. 

Genoeg andere plekken

Volgens de rechter heeft de gemeente genoeg andere plekken aangeboden. ATIb en Paco Plumtrek wilden daar echter geen gebruik van maken.  Daar komt bij dat de gemeente niet veel gebouwen heeft. De rechter oordeelt dat een andere plek niet precies hetzelfde hoeft te zijn als de Kolkschool als het gaat om de grootte, de kosten of de mogelijkheden om door te groeien.

De rechter vindt dat de gemeente een groot belang heeft bij de opzegging van de gebruikersovereenkomst, omdat het al zo lang duurt en de kosten doorlopen.

Lees de volledige uitspraak en een persbericht  op de website van de Rechtbank Overijssel.

Back to top