Proclaimer

De gemeente Almelo is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website en doet er alles aan deze juist en actueel te houden. Als u vragen heeft of u komt informatie tegen die niet (meer) correct is, mail naar de gemeente.

Mail ons

gemeente@almelo.nl

Alle informatie die u ons verstrekt behandelen wij vertrouwelijk volgens onze privacyverklaring. Wij gebruiken uw persoons- of adresgegevens uitsluitend waarvoor u ze heeft verstrekt.

Archief

Wij archiveren dagelijks de website in ons online archief.

Toegankelijkheid

Gemeente Almelo wil volledig voldoen aan de overheidsstandaard WCAG 2.0, niveau AA. Voldoen aan deze standaard maakt onze website onder andere gebruiksvriendelijker en beter toegankelijk voor verschillende doelgroepen. Onafhankelijke deskundigen toetsen deze website op toegankelijkheid. De website is door Stichting Accessibility getoetst op 6 oktober 2016. Dit zijn de gevonden knelpunten: 

  1. Op almelo.nl zijn diverse PDF-bestanden niet optimaal toegankelijk. Ook is er een aantal verouderde (nog niet digitale) formulieren. De komende periode passen we deze knelpunten aan.
  2. Wij laten via de Meldingkaart binnengekomen meldingen zien die betrekking hebben op de openbare ruimte. Navigeren via de Meldingenkaart gaat niet optimaal. Gebruik de toetsen 'Tab', 'Enter', 'Spatie' en in sommige gevallen de pijltoetsen (bijvoorbeeld bij keuzerondjes) om door de Meldingenkaart te navigeren. Ook is de header-afbeelding op de Meldingenkaart niet optimaal toegankelijk. Het logo heeft geen alt-attribuut, waardoor voorleessoftware van blinde bezoekers die informatie niet kan voorlezen. Het is nog niet duidelijk wanneer deze knelpunten zijn opgelost.

Meld uw toegankelijkheidsprobleem

Als u ondanks de maatregelen die wij al hebben genomen een toegankelijkheidsprobleem ervaart op onze website, laat het ons dan weten. Geef uw melding door aan via e-mail: gemeente@almelo.nl. Geef in ieder geval aan wat het probleem is dat u ervaart en de link naar de pagina of het document die daarbij hoort.