U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Paspoort voor vluchtelingen

Woont u in Nederland en hebt u niet de Nederlandse nationaliteit, maar wel een vluchtelingenstatus? Dan hebt u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. Een vluchtelingenpaspoort vraagt u persoonlijk aan in het stadhuis. Daarvoor maakt u een afspraak. Na ongeveer een week kunt u uw paspoort zelf afhalen bij de informatiebalie. Dit kan de hele dag tijdens de openingstijden, u hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Bel ons voor een afspraak

(0546) 54 11 11

Wat u moet weten

Snel nodig

Hebt u uw vluchtelingenpaspoort snel nodig? Vraag aan de balie om een spoedaanvraag. Dat kan tot 12.00 uur. Uw paspoort kunt u de volgende werkdag ophalen. Als u uw oude paspoort kwijt bent, kan het wat langer duren.

Kwijt of gestolen

Is uw vluchtelingenpaspoort kwijt of gestolen? Maak een afspraak bij de gemeente. U vult een verklaring van vermissing in aan de balie. Daarna vraagt u direct uw nieuwe vluchtelingenpaspoort aan. U hoeft geen aangifte meer te doen bij de politie. Vindt u alsnog uw vluchtelingenpaspoort? Lever dit dan in bij de gemeente, dit vluchtelingenpaspoort is namelijk niet meer geldig.

Geen vluchtelingenstatus

Hebt u geen vluchtelingenstatus? Dan kunt u een vreemdelingenpaspoort aanvragen.

Geldigheid

Hoelang het vluchtelingenpaspoort geldig is, hangt af van uw verblijfsvergunning. Het vluchtelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig.

Meenemen

  • Uw verblijfsvergunning
  • Eventueel uw huidige paspoort, ook als het is verlopen
  • Een pasfoto. Let op de eisen aan een pasfoto. U kunt in het stadhuis geen pasfoto's laten maken.

  • Als u jonger bent dan 18 jaar: origineel identiteitsbewijs van beide ouders (geen kopie)
  • Als u jonger bent dan 18 jaar en uw ouders zijn gescheiden: schriftelijke toestemming van de ouder(s) of degene die het gezag heeft
  • Een bankpas. U betaalt gelijk bij de aanvraag

Kosten

Soort paspoort Prijs 2020
Vluchtelingenpaspoort € 55,35
Vluchtelingenpaspoort, met spoedaanvraag € 105,20
Beoordeel deze pagina