Langskomen? Maak eerst online een afspraak of bel (0546) 54 11 11.

Overlast door veranderend klimaat

Wat u kunt doen tegen extreem veel regen, hittegolven en langdurige droogte.

Tips en maatregelen

  • Afkoppelen van regenwater. Als u uw regenpijp losmaakt van het riool, is er minder kans dat het riool overstroomt als het heel hard regent. 
  • Een groen dak verbetert het leefklimaat, zorgt voor minder wateroverlast en uw dak gaat langer mee. Bekijk de subsidiemogelijkheden.
  • Tegel eruit, plant er in. Vervang waar mogelijk stenen door groen zodat het water makkelijker de grond in kan. Stichting Steenbreek geeft praktische tips.
  • Extreme hitte, lange droge periodes en flinke regenbuien komen steeds vaker voor. Bekijk op Groenblauwtwente hoe je je woning en tuin water- en hitteproef maakt. Daar vind je ook handige tips en maatregelen en lees meer over hoe je kunt meedenken over oplossingen.

Meer informatie

Ook de gemeente neemt maatregelen tegen de gevolgen van het veranderend klimaat. Dat heeft de gemeenteraad besloten op 22 juni 2021. Lees was de gemeente doet tegen onder andere wateroverlast in de Almelose Klimaatadaptatiestrategie. Ga naar agendapunt 10.  

De klimaatatlas laat zien op welke plekken in Almelo de overlast van extreme neerslag, droogte en hitte het grootst zijn. De klimaatatlas bestaat uit twee onderdelen: een zogenaamde storymap en een online viewer met kaarten van alle straten in Almelo en de rest van Twente.

Back to top