U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Online Dodenherdenking Almelo via AAvisie

Publicatiedatum: 
4 mei 2021
Vanwege corona zijn er ook dit jaar geen grote bijeenkomsten rond Dodenherdenking 2021. Daarom is een samenwerking tussen de gemeente Almelo, het Comité 4 en 5 mei en AAvisie.

Omgekomen of vermoord

Dinsdag 4 mei is de Dodenherdenking. We herdenken iedereen die tijdens de Tweede Wereldoorlog is omgekomen of vermoord. We herdenken ook de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was na de Tweede Wereldoorlog. 

Twee minuten stil

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept inwoners op om net als vorig jaar op 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen en om 20.00 uur 2 minuten stil te zijn.

Uitzending op AAvisie

Door corona zijn er ook dit jaar geen grote bijeenkomsten rond Dodenherdenking 2021. Daarom maakten de gemeente, het lokale Comité 4 en 5 mei en AAvisie samen een speciaal televisieprogramma.

Gedichten van leerlingen

Marlon Valk (saxofoon) en Christy Luth (zang) spelen 2 stukken uit 'I never saw another butterfly' van Lori Laitman. Burgemeester Arjen Gerritsen geeft een inleiding op de 2 minuten stilte. Ook dragen de leerlingen Lotte Wessels (Zone college) en Stef Langenhof (Noordik Lyceum) hun winnende gedichten voor.


Bekijk de uitzending terug

Back to top