Ondernemers willen versterking van ondernemers- en vestigingsklimaat

Publicatiedatum: 
21 nov 2018
Almelose ondernemers willen versterking van ondernemers- en vestigingsklimaat. Dat blijkt uit een onderzoek waaraan 525 ondernemers meededen. Op het gebied van digitale dienstverlening scoort Almelo boven het landelijk gemiddelde. "Het onderzoek is een nulmeting om aan de slag te gaan met ons stappenplan als ondernemende stad", aldus wethouder Arjen Maathuis.

Samenwerking versterken

Wethouder Arjen Maathuis van economische zaken wil de samenwerking met ondernemers versterken en meer oog hebben voor het betrekken van ondernemers bij economisch beleid: “Willen we als ondernemende werkstad met 40.000 banen verder doorgroeien, dan moeten we elkaar goed en snel weten te vinden”, aldus Maathuis.

Uitstraling en imago

“We boeken als stad economische successen en bieden goede vestigingsfactoren. Maar samen kunnen we nog wat doen aan de totaalbeleving, de uitstraling van Almelo als ondernemende stad. Aantrekkelijk zijn voor goed opgeleid personeel, goede ondernemerslocaties, bedrijfsgebouwen met uitstraling en een goede setting zijn hiervoor belangrijke succesfactoren. Dat zijn zaken die ondernemers ons meegeven in dit onderzoek.“

U kunt het onderzoek vinden in de besluitenlijst van 20 november 2018 (het laatste agendapunt)

Overzicht waardering Almelo - Nederland
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Kennispunt Twente