Langskomen? Maak eerst online een afspraak of bel (0546) 54 11 11.

Ondernemers waarderen Almelo steeds meer

Publicatiedatum: 
17 nov 2021
Ondernemers waarderen de gemeente steeds meer op het gebied van ondernemersklimaat, vestigingsklimaat en dienstverlening. Deze gebieden scoren rondom de 7. Dat blijkt uit de 2e ondernemerspeiling.

Verder verbeteren

Wethouder Arjen Maathuis van Economische Zaken is blij met de toegenomen waardering in vergelijking met de ondernemerspeiling van 2018. “ We hebben veel geïnvesteerd in een professioneel ondernemersloket en accountmanagement en willen ons nog verder verbeteren."

Samenwerking

Op verschillende punten doet de gemeente het in de nieuwe ondernemerspeiling beter dan in 2018. Het woon- leefklimaat steeg licht naar een 7. Bedrijfsomgeving en veiligheid stegen van een 7 naar een 7,2. De waardering voor de  samenwerking met de gemeente scoorde ook iets beter. En de waardering voor communicatie en voorlichting steeg van 6,1 naar 6,5.

Werkstad

Wethouder Arjen Maathuis wil de samenwerking steviger maken: “Als we als ondernemende werkstad met ruim 43.000 banen willen doorgroeien, moeten we elkaar goed en snel weten te vinden. Samen kunnen we nog meer doen aan de uitstraling van Almelo als ondernemende stad. Aantrekkelijk zijn voor goed opgeleid personeel, goede ondernemersplekken, bedrijfsgebouwen die er mooi uitzien en een goede omgeving zijn hiervoor belangrijk. Net als bereikbaarheid en parkeermogelijkheden.“

Volledig rapport bekijken

Wilt u het volledige rapport van de ondernemerspeiling 2021 bekijken? Download dan het PDF-document hieronder.

pdf Rapportage Ondernemerspeiling Almelo 2021 (PDF, 782.76 KB)

Wilt u de infographic, met hierin de samenvatting van het rapport, bekijken? Download dan de PDF-versie.

pdf Infographic met samenvatting van de ondernemerspeiling (PDF, 65.94 KB)
 
Back to top