Langskomen? Maak eerst online een afspraak of bel (0546) 54 11 11.

Ondernemers betalen samen mee aan betere binnenstad

Publicatiedatum: 
17 nov 2021
Ondernemers in de binnenstad van Almelo zijn voor het invoeren van een bedrijfsinvesteringszone. Een bedrijfsinvesteringszone is een gebied waarin alle gebruikers of eigenaren van gebouwen meebetalen aan gezamenlijke activiteiten.

Meer bezoekers naar de stad trekken

79 % van de binnenstadondernemers stemde voor de invoering van de bedrijfsinvesteringszone. Het bestuur van ondernemersvereniging Centrum Almelo Aktief is heel blij met de uitslag. Voorzitter Ben Kamp: “Dit is belangrijk. Een belangrijk moment voor de binnenstad. En we hebben er met z’n allen hard voor gewerkt. Er is veel te doen om meer bezoekers naar de stad te trekken en dan is de BIZ hard nodig. Denk alleen al aan klantvriendelijk parkeren”.

Hulp van provincie en gemeente

De bedrijfsinvesteringszone maakt ook extra hulp van gemeente en provincie Overijssel mogelijk. Voor de provincie zijn vitale binnensteden belangrijk. Centrummanager Eduard Plate: “Daarom zoeken we ook samenwerking met de provincie en gemeente bij de uitvoering van ons plan om meer bezoekers naar de binnenstad te laten komen en de leegstand aan te pakken”.

Op de foto staan de leden van Centrum Almelo Actief met voorzitter Ben Kamp rechts en wethouder Jan Martin van Rees links. 

Back to top