U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Nieuw Sportpark heeft straks 5 zwembaden en sporthal

Publicatiedatum: 
26 mrt 2021
Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor de nieuwbouwplannen van het zwembad uit te breiden met een 25-meter buitenbad en een apart peuterbad binnen van 10 bij 12 meter. De beweegbare bodem maakt dit bad ook geschikt voor bewegingstherapie. Het nieuwe complex heeft straks 5 nieuwe zwembaden: 2 buitenbaden en 3 overdekte zwembaden. “Dit nieuwe, duurzame complex is een prachtige toevoeging aan de sportvoorzieningen in onze gemeente, die zeker ook recreatieve zwemmers zal aanspreken”, zegt wethouder Arjen Maathuis van Sport.

Zwemmers en omwonenden zijn positief

Een 25-meter buitenbad was een wens van de gemeenteraad en van buitenzwemmers. Almelo denkt nieuwe bezoekers aan te spreken met voorzieningen als aantrekkelijke glijbanen, een interactief geluid- en lichtsysteem, een bubbelbad, stoomcabine en horeca-faciliteiten. Zowel de huidige bezoekers van het zwembad als direct omwonenden zijn positief over de plannen. Het complex is onderdeel van een totale vernieuwing van Het Sportpark.

Kosten € 20.9 miljoen

Het Almelose college stelt de gemeenteraad voor € 20,9 miljoen beschikbaar te stellen voor dit nieuwe zwemcomplex. Wethouder Maathuis: “De jaarlijkse kosten voor de nieuwbouw zijn bijna hetzelfde zijn als het bedrag dat we nodig zouden hebben voor totale renovatie van het zwembad. Meer bezoekers, een betere exploitatie en een veel energiezuiniger opzet spelen een grote rol bij de keuze voor nieuwbouw.”

Start bouw na de zomer 2022

Als de gemeenteraad akkoord gaat, kan een architect het ontwerp maken. De bouw start dan in de zomer van 2022.

Back to top