Meer samenwerking bij aanpak eenzaamheid

Publicatiedatum: 
19 jun 2019
Verschillende organisaties gaan samenwerken met de gemeente om eenzaamheid tegen te gaan en te verlichten. Daarom hebben ze de coalitie Erbij Almelo opgericht. De gemeente stelt € 50.000 beschikbaar voor de aanpak van eenzaamheid.

Aanpak eenzaamheid

Wethouder Eugène van Mierlo zegt: “Het is belangrijk dat mensen betrokken zijn bij elkaar. We willen initiatieven helpen en aan elkaar verbinden om daarmee het verschil te maken voor mensen die zich nu alleen voelen. ”

Meer samenwerken

In Almelo bestaan al veel projecten die inwoners aanmoedigen om mee te doen. “Meer van dergelijke projecten helpen altijd, maar het zijn vaak druppels op een gloeiende plaat”, meent wethouder Van Mierlo. “Wat écht helpt is dat we nóg meer samenwerken, ook in de wijken, bij alle plannen die er al zijn. En dat we het bedrijfsleven en andere organisaties samenbrengen bij onze aanpak en gezamenlijke ideeën. Onder meer ook door scholing en voorlichting.”

Problemen met gezondheid

Eenzaamheid kan leiden tot problemen met de gezondheid. Het is belangrijk extra aandacht te hebben voor mensen met dementie. Door problemen met eenzaamheid en dementie op tijd aan te pakken, stijgen de zorgkosten minder snel.