U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Lara Otte wint Almelose fotowedstrijd met kunstzinnige foto stadhuis

Publicatiedatum: 
11 nov 2020
Lara Otte is overall winnaar van de fotowedstrijd van Almelo Promotie en de gemeente Almelo. Uit alle in totaal 534 ingezonden foto’s maakte haar kunstzinnige foto van het oude en nieuwe stadhuis de meeste indruk op de jury. Het publiek nomineerde via social media foto’s voor ieder thema. De jury koos uiteindelijk de overall- en themawinnaars. De andere winnaars zijn Anny Spoolder-Luchtenberg, thema groen, Peter Weideman, thema water en Ronald van Driel die op 2 thema’s wint: techniek en talent. Lara Otte krijgt haar foto op canvas. Alle winnende foto’s zijn binnenkort als ansichtkaart te koop bij Almelo Promotie.

Op de winnende foto is te zien hoe het nieuwe stadhuis reflecteert in de ramen van het oude stadhuis. Jurylid Kim Novak van Studio15 koos de foto vanwege het beeld van vernieuwing dat eruit spreekt. “Het is kunstzinnig. Anders dan anders en vooral dat vond ik mooi.” Burgemeester Arjen Gerritsen vindt de foto vooral erg mooi bedacht: “Je moet er als fotograaf maar op komen.”

Groen en water

Volgens burgemeester en jurylid Arjen Gerritsen kent Almelo echt heel veel fototalent. Dat bleek uit het grote aantal inzendingen. In het thema groen, met 233 ingestuurde foto’s, wint Anny Spoolder-Luchtenberg met haar foto van de zonsopgang langs de Doorbraak in Bornerbroek. De jury vindt deze foto vooral bijzonder vanwege de sfeer. “Je krijgt direct zin om naar deze plek te gaan”, aldus professioneel fotograaf Rikkert Harink. In het thema water, met 224 kanshebbers, scoort Peter Weideman met zijn foto van het Indiëterrein. Volgens Rikkert Harink is het technisch een goede foto: “Er is goed gebruik gemaakt van de weerspiegeling in het water. Ook zie je dat de foto is gemaakt met een lange sluitertijd én de fotograaf heeft een goed standpunt gekozen. De foto is zichtbaar bewerkt, maar het is niet over de top. Absoluut een winnende foto.”

Ronald van Driel wint op 2 thema’s

Ronald van Driel wint met zijn foto’s op 2 thema’s: talent (22 inzendingen) én techniek (55 foto’s). Zijn foto van topsporthal IISPA in regenboogkleuren viel bij de jury in de smaak. Directeur Marianne van de Steeg van Almelo Promotie: “De IISPA staat voor mij voor toptalent en opleiding. De regenboogkleuren geven weer dat wij een inclusieve stad zijn.” Ronalds foto van de kraan in de haven in de categorie techniek viel ook in de smaak bij de jury. Volgens fotograaf Rikkert Harink heeft Van Driel zijn techniek op orde “Hij heeft goed gebruik gemaakt van een lange sluitertijd.” Burgemeester Arjen Gerritsen spreekt vooral het perspectief aan: “Het lijkt alsof die kraan op je afkomt. De kleuren hebben iets onheilspellends.”

Prachtige foto’s

De juryleden stonden voor een lastige keuze, en vooral de keuze voor het jurythema (de overall winnaar) was ingewikkeld. “Er zijn zulke prachtige foto’s ingestuurd, moeilijk om dan maar één foto te mogen kiezen”, aldus Marianne van de Steeg. Burgemeester Arjen Gerritsen keek vooral naar de herkenbaarheid: “Ik koos voor de foto die zichtbaar in Almelo is gemaakt.”

Ansichtkaarten te koop bij Almelo Promotie

Overall winnaar Lara Otte wint een afdruk op canvas van haar winnende foto. Van alle winnende foto’s worden ansichtkaarten gemaakt. Alle winnaars ontvangen een setje ansichtkaarten, die vanaf volgende week voor €1,95 per stuk ook te koop zijn in de winkel van Almelo Promotie aan de Grotestraat 118. Alle ingezonden foto’s mogen door Almelo Promotie en de gemeente worden gebruikt voor bijvoorbeeld brochures, op websites of op andere plekken om Almelo te promoten. Door deelname aan de fotowedstrijd gaven alle inzenders hiervoor hun toestemming.

Vanwege de coronamaatregelen was er geen feestelijke uitreiking. Burgemeester Arjen Gerritsen maakte de winnaar via een video bekend.

Winnaar jury
Licentie: 
Creative Commons
Auteur: 
Lara Otte
Licentie: 
Creative Commons
Auteur: 
Anny Spoolder-Luchtenberg
Auteur: 
Peter Weideman
Licentie: 
Creative Commons
Licentie: 
Creative Commons
Auteur: 
Ronald van Driel
Licentie: 
Creative Commons
Auteur: 
Ronald van Driel

 

 

Back to top