Koersdocument voor de binnenstad

Publicatiedatum: 
21 jan 2019
In het Theaterhotel waren maandag 21 januari bijna driehonderd belangstellenden die met interesse kennis namen van het nieuwe koersdocument voor de binnenstad van Almelo. Onder hen ook gedeputeerde Monique van Haaf van de Provincie Overijssel en professor Gert-Jan Hospers.

Wethouder Jan Martin van Rees riep tijdens de avond stakeholders op mee te werken aan een betere binnenstad. De Almelose binnenstad is de drager van de lokale identiteit, het hart van de stad en verdient daarmee alle zorg en aandacht van de hele stad. Het document bevat vier keuzes die de koers bepalen voor de binnenstad. We kiezen voor de binnenstad, voor Noordwest Twente, voor een nieuwe kaart van de binnenstad en voor een verbindende binnenstad. Voorgesteld wordt de koers te vertalen naar een concreet en meetbaar uitvoeringsprogramma over een periode van één of twee jaar.

De kracht van het centrum

Tijdens het Stadscafé gaf Gert-Jan Hospers, specialist in citymarketing, zijn analyse op de kansen van Almelo en redenen om volgens hem te investeren in het stadshart. Almelo, 'de verrassing van Twente' volgens Hospers, heeft volop potentie: “De kracht van het Almelose centrumgebied zit ‘m in de mix van ketenwinkels en speciaalzaken, winkelen en wonen alsmede gebouwen en water/groen. En laten we vooral de liefde van de Almeloërs voor hun stad niet vergeten.”
 pdf Koers binnenstad Almelo (PDF, 9.26 MB)