U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Kermis in Almelo afgelast

Publicatiedatum: 
26 aug 2020
Heel even leek het erop dat de kermis die volgende week zou beginnen door zou gaan. Maar na uitgebreid overleg met politie, GGD en de Veiligheidsregio Twente heeft de gemeente vandaag toch moeten besluiten om de kermis niet door te laten gaan.

Volgens burgemeester Gerritsen was het een moeilijke afweging: “We hadden in het voortraject een goed en constructief overleg met de kermisexploitanten. Het zag er naar uit dat alle seinen op groen stonden. Vandaag hebben we opnieuw overleg gevoerd met verschillende instanties en daarbij is vooral de recente toename van het aantal besmettingen in Twente aan de orde geweest. We hebben ook rekening gehouden met de besmettingen die ons lokaal gemeld worden. Dat alles in overweging genomen kan ik geen veilige kermis garanderen.”

Verspreiding van coronavirus

Met name de verspreiding van het coronavirus onder jongeren is een bron van zorg. Doordat het aantal coronagevallen toeneemt onder jongeren en het lastig is om de anderhalve meter maatregel consequent op de kermis te handhaven is besloten om van de kermis af te zien. Gerritsen: “Ik begrijp de teleurstelling bij onze inwoners. Ik begrijp ook dat de kermisexploitanten hiervan balen. Maar we kunnen niet hebben dat de kermis in Almelo er toe leidt dat het aantal besmettingen toeneemt. Juist omdat daar zoveel mensen dicht bij elkaar zouden kunnen komen.”

Almelo is niet de eerste grote stad in onze regio waar dit jaar geen kermis gevierd wordt. Ook in Hengelo is besloten om af te zien van het evenement. Gerritsen: “De kermis is een mooi evenement waar veel mensen plezier aan beleven. Ik had het graag anders gezien.”