Installatie Richard Korteland als burgemeester van Almelo

Op woensdag 19 juni 2024 wordt de heer R.T.A. (Richard) Korteland door de Commissaris van de Koning van Overijssel, de heer Heidema, tijdens een buitengewone raadsvergadering geïnstalleerd als burgemeester van Almelo. Aansluitend aan deze vergadering is er van 17.30 tot 19.00 uur een welkomstreceptie in de hal van het stadhuis. Hier is gelegenheid Richard Korteland te feliciteren en kennis met hem te maken.

De buitengewone raadsvergadering is rechtstreeks te volgen via een livestream op almelo.nl. Sprekers zijn Andries Heidema,  commissaris van de Koning in Overijssel, locoburgemeester Arjen Maathuis, namens het college van burgemeester en wethouders, burgemeester Sander Schelberg van Hengelo, voorzitter van de burgemeesterskring, en Louis Kampman, vicevoorzitter van de gemeenteraad. De heer Korteland houdt na zijn installatie zelf ook een toespraak. 

De vergadering begint om 16.00 uur. De raadzaal is vanwege de verwachte drukte alleen toegankelijk voor genodigden.  

Almelo ging op zoek naar een nieuwe burgemeester in verband met het vertrek van Arjen Gerritsen. Sinds november 2023 wordt het burgemeesterschap waargenomen door Mirjam van 't Veld, die tot de installatie van de nieuwe burgemeester in functie blijft.