U kunt alleen op afspraak bij ons terecht. Bel daarvoor met (0546) 54 11 11. 

Hoofd Uitvoering Sociaal

Uitvoering Sociaal is een van de zes eenheden van de gemeente, naast Uitvoering Fysiek, de Adviespool en het Klantcontactcentrum en twee ondersteunende eenheden. Uitvoering Sociaal is op 1 maart 2020 gestart met één toegang naar al onze sociale dienstverlening. Zo’n 150 collega’s werken vanuit zes laagdrempelige locaties in de stad, dichtbij de inwoners. Bewoners hebben in het algemeen één aanspreekpunt, die integraal naar de problemen en mogelijkheden van bewoners kijkt en met hem of haar een actieplan maakt. Daarnaast zijn er circa 100 medewerkers die centraal  en op het brede terrein van het sociale domein werken in onder meer specialistische functies of op het gebied van kwaliteitszorg. Er is nauwe samenwerking met partners, zoals woningcorporaties, bewonersinitiatieven en vrijwilligersorganisaties. Uitvoering Sociaal hanteert het model ‘de Menselijke Maat’, met als doel dat organisatie, medewerkers en inwoners zich prettig voelen. Daarbij staan autonomie, verbondenheid en competentie centraal.

Reageren op deze vacature is niet meer mogelijk.

Wat ga je doen voor Almelo?

Als hoofd van de eenheid ga je onze werkwijze met één centrale toegang en werken vanuit de stad verder optimaliseren en borgen. Daarnaast geef je het model ‘Menselijke Maat’ verder vorm. Je zoekt naar aanvullende mogelijkheden en kansen om Almelo sociaal te versterken. Bijvoorbeeld door te kijken of er sociale winst mogelijk is in combinatie met fysieke projecten. Almelo benadert vraagstukken multidisciplinair. Dat vraagt van je om strategisch te denken en te handelen, ook buiten de grenzen van je eigen eenheid. Daarbij zoek je aansluiting met de programmamanagers en wijkregisseurs.

Je werkt vanuit de koers die we met Stad en Resultaat hebben ingezet. Je vertaalt die doelen naar Uitvoering Sociaal, maakt ze concreet en inspireert medewerkers om via die richting te gaan werken. Natuurlijk zorg je dat de eenheid effectief en efficiënt werkt, waarbij je je richt op concrete en haalbare resultaten.

Medewerkers die plezier hebben in hun werk en trots zijn op de gemeente stralen dat uit. Daar wordt heel Almelo beter van. Als gemeente vinden we een inspirerende werkcultuur van verbinding, lef en plezier belangrijk! Daar werk je aan door met medewerkers te bouwen aan een werkomgeving waarin ze zich gewaardeerd voelen, verantwoordelijkheid nemen, zich kunnen ontwikkelen en ruimte voelen voor het geven en ontvangen van opbouwende kritiek.

Als hoofd van Uitvoering Sociaal ben je lid van het centraal managementteam, waarin je met de andere eenheidshoofden en de directie invulling geeft aan de koers die we hebben uitgezet voor een goed functionerende gemeente, in het belang van de stad.

Wat breng je mee?

In steekwoorden: je bent mensgericht, zakelijk, houdt van samenwerken, bent gericht op resultaat (gefocust en koersvast), kunt leidinggeven, hebt doorzettingsvermogen, toont omgevingsbewustzijn en beschikt over een gezonde portie humor. Op onze checklist staan verder:

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Ruime ervaring in het leiden van een grote overheids-uitvoeringsorganisatie;
  • Affiniteit met en/of kennis van het brede werkveld van het sociale domein;
  • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
  • Een ontwikkelingsgerichte leiderschapsvisie en ervaring met veranderprocessen;
  • De kracht om te verbinden, zowel binnen als buiten de organisatie.

Wat hebben wij te bieden?

  • Almelo! Een prima plek om te wonen en te werken;
  • Fijne collega’s;
  • Mooie arbeidsvoorwaarden: het HR21 profiel van Strategisch manager II. De functie is gewaardeerd op salarisschaal 14, dat betekent een maximum salaris van € 6924 per maand.  

 

Meer weten?

Wil je meer weten? Je kunt met inhoudelijke vragen over de functie bellen met het interim Hoofd Eenheid Sociaal, Peter van Reijn (06-81900642).

De sollicitatieprocedure bestaat uit verschillende ronden: speeddate, gesprek, assessment en contact met de eenheid. Wil je meer weten over de procedure? Dan helpt Yvonne Ellenbroek (06 31 997 579) je graag verder.